Religion

Flere i ledelsen i Hillsong Drammen trekker seg

Store deler av ledelsen i pinsemenigheten Hillsong Drammen trekker seg fra sine verv som ledere.

Ni ledere i pinsemenigheten Hillsong Drammen har lagt ut en felles uttalelse på Facebook, der de skriver at de trekker seg. De skriver videre at grunnlaget er individuelt, og basert på ulike ting, men at de er samlet om avgjørelsen om å trekke seg. Det var Dagen som omtalte saken først.

Angivelig skal ledelsen ha opplevd at de ikke har hatt nok lokal påvirkningskraft i menigheten. Hillsong Drammen er en del av et nasjonalt nettverk av Hillsong-menigheter.

Det har ikke lyktes Vårt Land å komme i kontakt med lederskapet tirsdag kveld.

Flere oppsigelser i Hillsong

I uttalelsen skriver lederne at det over lang tid har vært utfordrende å være frivillige ledere i Hillsong Drammen. De skriver også at «det har vært vanskelig å bære eierskap og gi eierskap videre» til de andre i menigheten, og fortsetter:

«Når vi samtidig over tid har sett at flere av våre venner og ledere sier opp sine stillinger, ser vi ikke hvordan vi kan bære dette videre.»

13. august ble det kjent at David og Jenny Hasseløy trakk seg som pastorer i Hillsong Oslo. David Hasseløy var en av grunnleggerne av det som i dag er Hillsong Drammen. Ifølge Dagen skal Kelsy Nicole Klaseie være konstituert som pastor etter David Hasseløy i Hillsong Oslo.

Trakk paralleller til varslingssakene

Flere kilder hevdet overfor Vårt Land at David og Jenny Hasseløys oppsigelse i Hillsong har sammenheng med hovedpastor Jostein Krogedals ledelse av Hillsong. Selv avviste Krogedal påstanden om at konflikt er årsaken.

I januar i fjor ble det kjent at Hillsong Norges hovedpastor Jostein Krogedal hadde fått en rekke varslingssaker mot seg. Varslene handlet blant annet om Krogedals lederstil, og det som mange beskrev som en «fryktkultur» i Hillsong. En måned senere, i februar, sa pastor Marie Fuglset Idland i Hillsong Kristiansand opp stillingen sin, og informerte om at hun ikke lenger hadde tillit til Jostein og Brit Krogedal.

Lederskapet i Hillsong Drammen skriver ingenting om uroen rundt Krogedal i sin uttalelse, men skriver derimot at «grunnlaget for avgjørelsene vi har tatt er individuelle og basert på ulike ting, men avgjørelsen om å trekke oss som ledere er vi samlet om.»

Usikker fremtid

Lederne skriver at de ikke vet noe om hva fremtiden vil bringe for Hillsong Drammen, men avslutter uttalelsen slik:

«Men vi drømmer alle om å være en del av en kirke som er gøy, ekte og nær, og hvor folk får utvikle de gavene Gud har lagt ned i hver eneste en. Vi vet ikke noe om oppstart for høsten i Hillsong Drammen, men vi oppfordrer dere alle til å be for kirken, og bruk tid med venner som tror og som bygger troen din».

LES MER OM HILLSONG:

Øystein Gjerme om pastor-oppsigelse: – Hasseløy er en av våre beste

Varsler om «fryktkultur» i Hillsong Norge

Vil ikke kommentere alvorlighetsgrad i Hillsong-varslene

Har behandlet varslene. Nå er Krogedal tilbake

---

Hillsong

  • Kirke som ble startet i 1983 av Bobbie og Brian Houston i Sydney, Australia.
  • Har i dag etablert kirker i 28 land over hele verden.
  • Er særlig kjent for ­produksjon av lovsangsmusikk gjennom gruppene Hillsong Worship, Hillsong United og Hillsong Young & Free.
  • I dag har Hillsong Norway åtte ulike forsamlinger i Norge.
  • ­Hillsong Norway er ledet av Brit og Jostein Krogedal og er tilknyttet Pinsebevegelsen i Norge.

---

Håkon Vatnar Olsen

Elise Kruse

Elise Kruse

Elise Kruse er religions- og featureredaktør i Vårt Land. Hun har jobbet som journalist siden 2012, og har to bachelorgrader, i journalistikk og sammenliknende politikk, i tillegg til en mastergrad i menneskerettigheter med spesielt fokus på religionsfrihet.

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Religion