KILDER TIL VÅRT LAND:

Kilder til Vårt Land: – Krogedals ledelse av Hillsong er blant årsakene til Hasseløys oppsigelse

Flere kilder hevder at pastorparet David og Jenny Hasseløys oppsigelse i Hillsong har sammenheng med Jostein Krogedals ledelse av Hillsong. Krogedal avviser at konflikt er årsaken.

Torsdag kom nyheten om at ekteparet David og Jenny Hasseløy slutter som pastorer i pinsemenigheten Hillsong Oslo etter 11,5 år. Det meldte både paret selv og hovedpastor i Hillsong, Jostein Krogedal, på sine Instagram-profiler.

Ingen av partene skriver om begrunnelsen for at de slutter. Kilder hevder overfor Vårt Land at en av årsakene er måten Krogedal leder Hillsong på.

På spørsmål om den påståtte sammenhengen mellom Krogedals ledelse og ekteparets avgang, svarer David Hasseløy at paret ikke har noen kommentarer annet enn det som er blitt skrevet på Instagram. Vårt Land har ikke lyktes å komme i kontakt med Jenny Hasseløy.

Avviser konflikt

Vårt Land har også spurt Krogedal om å kommentere den påståtte sammenhengen mellom pastorparets oppsigelse og Krogedals lederskap. I en tekstmelding skriver Krogedal følgende:

«Det er ingen konflikt som har ført til oppsigelsen, det er et valg de har tatt. Vi synes det er trist samtidig som vi respekterer deres valg. David og Jenny Hasseløy er fortsatt våre venner og vi ønsker dem alt godt i den sesongen de nå går inn i».

Som svar på tekstmeldingen, har Vårt Land spurt Krogedal: «Betyr det at du avviser påstanden om at ditt lederskap er en av årsakene til oppsigelsen?»

Dette spørsmålet har ikke blitt besvart.

Styreleder i Hillsong, Rune Sørbø, forteller til avisen Dagen at han mottok oppsigelsen fra pastorparet fredag 7. august. Sørbø uttaler videre at «David og Jenny sier at oppsigelsen er en anerkjennelse av at et kapittel i deres liv nå er over».

Jenny og David Hasseløy har vært pastorer i Hillsong (tidligere Intro) i 11,5 år. Nå gir de seg.
Pastor-ekteparet Jenny og David Hasseløy har sagt opp som pastorer i Hillsong Oslo. Foto: skjermdump Instagram.

Varsler mot Krogedal

I januar i fjor ble det kjent at Hillsong Norges hovedpastor Jostein Krogedal hadde fått en rekke varslingssaker mot seg. Varslene dreide seg blant annet om Krogedals lederstil og det mange beskrev som en «fryktkultur» i Hillsong. En av varslerne, tidligere pastor i Hillsong Kristiansand, Marie Fuglset Idland, valgte i ettertid å si opp stillingen sin. En av årsakene var at hun ikke hadde tillit til lederparet, Jostein og Brit Krogedal.

På grunn av varselsaken fikk Krogedal en tilbaketrukket rolle. I september i fjor bekreftet Hillsong at Krogedal var tilbake for fullt.

LES MER:

---

Hillsong

  • Kirke som ble startet i 1983 av Bobbie og Brian Houston i Sydney, Australia.
  • Har i dag etablert kirker i 28 land over hele verden.
  • Er særlig kjent for ­produksjon av lovsangsmusikk gjennom gruppene Hillsong Worship, Hillsong United og Hillsong Young & Free.
  • I dag har Hillsong Norway åtte ulike forsamlinger i Norge.
  • ­Hillsong Norway er ledet av Brit og Jostein Krogedal og er tilknyttet Pinsebevegelsen i Norge.

---

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert er journalist i religionsavdelingen til Vårt Land.

VL anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion