Religion

Konfirmantleiren ikke lenger i karantene

Omkring 100 ledere og deltakere på en konfirmantleir satt onsdag kveld i karantene grunnet mistanke om korona. Ifølge pressemelding fra kommunen var testen negativ og karantenen ble dermed opphevet.

Over 100 deltakere og ledere på Evjetun ble onsdag satt i karantene etter at en deltaker på konfirmasjonsleiren hadde utviklet influensalignende symptomer.

Prøveresultatet viste derimot negativt senere på kvelden og dermed ble karantenen opphevet. Det skriver kommunen i en pressemelding.

Lokalavisen Setesdølen meldte at deltakere og ledere på en konfirmantleir på Evjetun leirsted nord for Kristiansand var satt i karantene grunnet koronasmitte. Det var etter at en deltaker fikk symptomer på Covid-19 at avgjørelsen ble tatt.

– Onsdag formiddag fikk vi melding fra legevakten i Arendal om at en av deltakerne hadde influensalignende symptomer. Jeg ba derfor om at personen skulle testes. Samtidig valgte vi å sette alle deltakere og ledere i umiddelbar karantene, sier Åsulv Horverak, kommunelege i Bygland og Evje og Hornnes, til TV2.

Vært i Spania

Ungdom fikk symptomene onsdag. Kommuneoverlegen forteller at vedkommende har vært på ferie i Spania, men kom tilbake til Norge to dager før landet ble rødt.

– Derfor tok vi ingen sjanser, og ba om at personen skulle testes umiddelbart, sier Horverak til TV2.

Kommuneoverlegen forsikret overfor TV2 at ingen har vært i kontakt med andre utenfor leiren.

Konfirmanter fra frikirker i Kristiansand

Evjetun leirsted drives i dag av Norsk luthersk misjonssamband. Daglig leder ved Evjetun leirsted, Sverre Høgsaas, bekreftet at deltakerene på leiren ville forbli på leiren inntil et resultat fra testen forelå.

– Vi vet ikke hvor lang tid det blir. De er foreløpig i karantene til det foreligger et resultat. Vi følger forholdsregler som er laget for slike tilfeller, sa han til Vårt Land.

Høgsaas fortalte at konfirmantene var tilknyttet ulike frikirker i Kristiansandområdet.

LES OGSÅ:

• Landet som nedkjempet korona på rekordtid

• De bodde, jobbet og ba sammen. Nå er 13 døde av korona

• I dette koret har 45 blitt korona-smittet og to har dødd

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion