Religion

Knelte og ba om tilgivelse for rasisme. Nå vokser bønnebevegelsen

En video der hvite kneler foran afroamerikanere og ber Gud om tilgivelse for rasisme har blitt sett av millioner. Bønnebevegelsen sprer seg nå over hele USA.

En multikulturell bønnebevegelse sprer seg nasjonalt i USA i kjølvannet av den brutale pågripelsen av George Floyd.

Få dager etter Floyds død møttes hvite og sorte kristne til bønn i området der Floyd vokste opp i Houston i Texas. En video av hendelsen har blitt vist nesten seks millioner ganger på Facebook. Her knelte hvite personer foran svarte og ba Gud om tilgivelse for rasisme.

– Etterpå ser du at mine svarte brødre og søstre kneler og ber Gud om tilgivelse. Det var et vakkert øyeblikk, sier den kristne hip hop-artisten Bobby Herring om videoen til nyhetsnettstedet Click2Houston.com.

Spres seg til flere byer

Herring står bak den multikulturelle bønnegruppen Praytest og forteller til nettstedet at konseptet deres har spredt seg til en rekke amerikanske byer.

I intervjuet sier Herring at bønnesamlingene er et uttrykk for at kirken gjør seg ydmyk, søker Gud og vender seg bort fra ignoransen sin overfor strukturer som har undertrykt svarte.

– Vi omvender oss og vi ber. Og Gud vil helbrede landet vårt. Som et resultat av at vi reiser oss sammen som kirke, med hvite, brune, svarte, vil Gud helbrede oss, sier Herring til kanalen.

Døde etter pågripelse

George Floyd ble begravet tirsdag med rundt 500 mennesker til stede. Han døde 25. mai i Minneapolis i Minnesota etter en den brutale pågripelsen der en politimann holdt et kne på nakken hans i nesten ni minutter. Over hele verden har hendelsen utløst store protester mot rasisme og politivold.

LES OGSÅ:

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion