Religion

Presten fikk en ekstra velsignelse fra oven under livesendt pinsebønn

En due fra himmelen overrasket kapellan Josef Ottersen under en direktesendt bønn pinseaften.

Når du er ute pinseaften og ber rosenkrans direkte med menigheten, og en due stiger ned fra oven..

Publisert av Josef Ottersen Lørdag 30. mai 2020

Kapellan Josef Ottersen i St. Olav menighet i Oslo fikk en overraskelse da han ba en rosenkransbønn direkte på sosiale medier på pinseaften.

Midt under rosenkransbønnen, som er en av de viktigste bønnene innenfor Den katolske kirke, plasserte en due en særdeles bløt lort på armen hans.

Ottersen brøt sammen i latter.

– Vi er ute i naturen, som dere ser, sa han til kameraet.

Prestestudent Joachim Teigen fortsatte å be rosenkransbønnen, akkompagnert av Ottersens høylytte fnising.

En due fra oven

Nå har Ottersen delt videoen i sosiale medier:

– Når du er ute pinseaften og ber rosenkrans direkte med menigheten, og en due stiger ned fra oven, skrev Ottersen da han la ut videoen på Facebook.

Duen er symbolet på Den hellige ånd i kristendommen. Pinsen er høytiden der kirken feirer at disiplene fikk Den hellige ånd.

– Vanskelig å konsentrere seg

Ottersen forteller til Vårt Land at St. Olav menighet har bedt rosenkrans sammen via sosiale medier under hele koronaepidemien. Til vanlig ber de den hjemme hos noen. Men pinseaften hadde Ottersen glemt å finne et hjem de kunne be fra. Derfor stilte han og prestestudent Joachim Teigen seg opp i en rundkjøring utenfor domkirken da klokken ble 18.

– Og så skjedde dette, da. Men vi kunne ikke stoppe å be, for normalt er det omlag 50 mennesker som ser på live og ber sammen med oss i sine hjem. Men det var litt vanskelig å konsentrere seg, det må jeg innrømme.

Katt i prestekjole

Josef Ottersen er ikke den eneste som har oppdaget utfordringene ved livesendte gudstjenester.

Da domprosten av Canterbury, Robert Wills, spilte inn en morgenpreken utendørs, ble han overrasket av katedralens katt som kom krøp under prestekjolen hans.

Wills hadde større hell enn pater Ottersen i å holde masken, og fortsette sin morgenpreken som om ingenting hadde hendt.

SE VIDEOEN HER:

LES MER:

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion