Religion

Adventistkirken har samarbeidet med Visjon Norge i 17 år. Nå trekker de seg.

Negative medieoppslag gjør at Adventistkirken avslutter samarbeidet med TV Visjon Norge.

I slutten av mars avgjorde ledelsen i Adventistkirken at de vil avslutte samarbeidet med kanalen. Det opplyser de på sine nettsider.

– Det er de mange negative medieoppslagene rundt TV-kanalen som er foranledningen for beslutningen om å stanse sendingene på TV Visjon Norge, forklarer Tor Tjeransen, medieleder for Adventistkirken i Norge på kirkens nettsider.

Dermed følger Adventistkirken etter Evangeliesenteret og Norea mediemisjon, som også har avsluttet samarbeidet med kanalen nylig.

LES OGSÅ: Vårt Land mener: Stans hetsen av Hanvold

Har samarbeidet i 17 år

Adventistkirkens program Hope Channel blitt sendt på TV Visjon Norge siden kanalen ble etablert i 2003. De har hatt sending én time daglig seks timer i uken.

Tjeransen har satt stor pris på rausheten Visjon Norge har vist gjennom 17 år, til tross for teologiske forskjeller.

– Men den gjentatte negative oppmerksomheten rundt kanalen har ført til at vi velger å avslutte samarbeidet, sier Tjeransen.

Videre skriver kirken at TV Visjon Norge har sendt Hope Channels programmer uten kostnad for Adventistkirken. Avtalen innebærer tre måneders oppsigelsestid og utløper 30. juni.

Sender programmene på nett

Kirken tror noen vil være fornøyd med at Adventistkirken ikke lenger assosieres med de negative medieoppslagene om TV Visjon Norge, mens andre vil bli skuffet over at de ikke lenger kan se Hope Channels programmer på satellittfjernsyn, skriver kirken.

– Adventistkirken har nådd et stort publikum gjennom sendingene på TV Visjon Norge, og til tross for utvikling bort fra lineær TV i retning av mer «on demand», vil det bli svært krevende for Hope Channel å nå et like stort publikum som man har nådd via TV Visjon Norge.

Adventistkirken opplyser om at Hope Channels programmer kan sees på deres egen nettside og på nettsiden LifestyleTV.

LES OGSÅ:

---

Fakta:

---

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion