Religion

Biskop Eidsvig beklager

– Jeg beklager på det sterkeste og er svært lei meg for den belastning og smerte saken har påført tidligere og nåværende ansatte, og katolikker i Norge, sier biskop Bernt Eidsvig etter at OKB fikk bot for overtredelse av personopplysningsforskriften.

Datatilsynet har fastslått at Oslo katolske bispedømme (OKB) har overtrådt personopplysningsforskriften, og har ilagt bispedømmet en bot på 75.000 kroner.

Det ble i går kjent at Oslo katolske bispedømme (OKB) godtar gebyret fra Datatilsynet om ulovlig innsyn i en arbeidstakers e-post. Datatilsynets vedtak kom etter en klage fra Andreas Dingstad og Heidi Øyma, to tidligere ansatte i OKB, samt en nåværende OKB-ansatt.

Svært lei seg

– Jeg beklager på det sterkeste og er svært lei meg for den belastning og smerte saken har påført tidligere og nåværende ansatte, og katolikker i Norge, sier biskop Eidsvig på katolikkenes nettside katolsk.no.

I artikkelen på katolsk.no står det at Biskop Eidsvig i juli 2019 ga en privat unnskyldning til berørte, og at han nå håper aksepten av Datatilsynets gebyr og hans offentlige beklagelse gjør at det nå kan settes endelig punktum for medlemssaken.

Må komme oss videre

– OKB tilbakebetaler støttemidler til stat og kommune og betaler gebyret til Datatilsynet. Vi gjør opp for oss og har bedt om unnskyldning. Vi har endret rutiner, forbedret systemene våre og styrket kompetansen i en raskt voksende organisasjon. Nå er det viktig at vi går videre og fortsetter å oppfylle vårt oppdrag som kirke for de over 160 000 katolikkene i Norge, sier biskop Bernt Eidsvig.

LES MER: Oslo katolske bispedømme får bot for å ha overvåket ansatte

---

Oslo katolske bispedømme

  • Oslo katolske bispedømme (OKB) har overtrådt personopplysningsforskriften, fastslår Datatilsynet. Derfor ble bispedømmet en bot på 75.000 kroner. Boten er nå godtatt av bispedømmet.
  • Datatilsynets vedtak kommer etter en klage fra Andreas Dingstad og Heidi Øyma, begge ansatt i bispedømmet mens den såkalte medlemsjukssaken pågikk, samt en tredje medarbeider som fortsatt er ansatt i OKB.

---

Les mer om mer disse temaene:

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal har i mange år vært journalist og fotograf i Vårt Land, og har dekket både kultur- og kirkeliv.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion