Religion

Gro Hammerseng skeptisk til at håndballkamper spilles på BCC-senter

Håndballtrenere er kritiske til at kamper spilles på Oslofjord Convention Center, på grunn av Brunstad Christian Church sitt homofilisyn. – Vi tolerer ikke diskriminering knyttet til rase, tro, legning, kjønn eller andre personlige forhold, svarer leder ved senteret.

Håndballtrenere reagerer sterkt på at Håndballforbundet leier Oslofjord Convention Center, eid av Brunstadstiftelsen, til å være arena for Lerøy-serien, en landsserie for 18 og 19-åringer.

Brunstadstiftelsen er tilknyttet, og skal fremme verdiene til Brunstad Christian Church (BCC).

Trenerne mener verdiene BCC, populært ofte kalt Smiths venner, står for, ikke er forenlige med Håndballforbundets.

– Vi blir på en måte tvunget til å spille og bo der, og spytte inn masse penger. Det mener jeg krasjer med noen av de verdiene som Håndballforbundet selv sier er viktig, sier Ellingsrud Jenter 18-trener Thomas Sigolsen, til TV2.

Reagerer på homofilisyn

Onsdag skrev han et innlegg på en Facebook-gruppe for norske håndballtrenere, og fikk massiv støtte.

Det er BCCs syn på homofili som får Sigolsen til å reagere. BCC anser homofilt samliv som synd.

Han viser til at Håndballforbundet på sine hjemmesider skriver at de «tar den kampen mot homofobi veldig seriøst».

– De skriver også at det er viktig at trenere er tydelige og støtter utøverne sine i den kampen. Da skjønner jeg ikke hvorfor de har lagt runden der, sier han.

Hammerseng-Edin skeptisk

TV2 har også intervjuet tidligere kaptein på håndballandslaget, Gro Hammerseng-Edin.

Hun er positiv til håndballtrenernes engasjement i saken.

– Jeg er glad for at det finnes mennesker som er opptatt av å bruke stemmen sin for å jobbe for at det skal oppleves trygt og åpent for alle i idretten. Det vet jeg Norges Håndballforbund også er opptatt av. Mitt syn er at det hadde vært bedre å spille et annet sted. Jeg innser at det sikkert ikke er flust av alternativer, men noen finnes jo, sier hun.

Svarer på kritikken

Gunnar Fosseng, som er salgssjef ved Oslofjord Convention Center, er selv tidligere håndballspiller, med 164 landskamper på baken.

Han sier til TV2 at Oslofjord Convention Center og Håndballforbundet står for de samme verdiene når det gjelder likeverd og likebehandling.

– Påstandene om Oslofjord er basert på en misforståelse. På Oslofjord tolererer vi ikke diskriminering knyttet til rase, tro, legning, kjønn eller andre personlige forhold. Det gjelder både for ansatte og for gjester. Jeg identifiserer meg med håndballforbundets verdigrunnlag. Jeg ville aldri jobbet her hvis forholdene var slik som det fremstilles i oppropet.

Fosseng sier at alle er velkomne på senteret, og at de leier ut til alle typer arrangementer.

– Vi har tidligere fått spørsmål fra media, og bekreftet, at vi også ville vært vertskap for et Pride-arrangement om noen skulle ønske å arrangere det her på Oslofjord, sier han.

LES MER OM BRUNSTAD CHRISTIAN CHURCH:

---

Fakta:

---

Ingeborg Misje Bergem

Ingeborg Misje Bergem

Misje Bergem er bokanmelder i Vårt Land. Hun er tidligere journalist i avisa og jobber for tida med en doktorgrad om fransk samfunnsliv.

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion