Utfordrer ­kirken til å kjempe for ­‘dyreslavene’

Kampen for dyrenes rettigheter er en sjanse for kirken til å stå fremst i en rettighetskamp, mener prest Trond Enger. – Gud vil ikke at vi skal leve på bekostning av andre.

Dette oppdrettsanlegget for mink ­huser 10.000 dyr. Prest Trond Enger mener at måten vi overser dyrs lidelser ligner tyskernes ignoranse overfor konsentrasjonsleirene under 2. verdenskrig.
Publisert Sist oppdatert

– Om 50-100 år vil forhåpentligvis det verste av det industrielle dyreholdet være avviklet. Da håper jeg at vi ikke igjen ser et forsinket kirkelig engasjement. Nå kan kirken ta kampen mens det fortsatt koster noe, sier Trond Enger, prest og førsteamanuensis emeritus i religionskunnskap og -pedagogikk ved Høgskolen i Østfold.

I en kronikk i Aftenposten forrige uke tok han til orde for at kirken — for en gangs skyld — skulle gå i front i kampen for svake gruppers rettigheter:

«Tenk om Kirkens lederskap hadde latt seg tvinge av den kristne skapertro til å stille seg forrest i denne kampen for de aller svakeste blant oss, kampen for dyreslavene, innesperret i det industrielle landbruks og pelsfarmenes kunstige verden.»

For å lese saken må du være abonnent

Bestill abonnement her

KJØP