Religion

Kristenledere gir deg podcast-tips

Du trenger ikke forlate sofaen for å høre taler og få inspirasjon.

Når Tro24 ringer rundt og ber om podcast-råd hører så og si samtlige på amerikanske Timothy Keller. Dette er teologen og pastoren som grunnla menigheten Redeemer Presbyterian Church på Manhattan i USA for over 25 år siden.

LES OGSÅ: Slik lager du din egen podcast

– Jeg hører på Tim Keller. Siden han er pastor i en menighet i New York er publikum sekulariserte, vestlige mennesker slik at det er lett å kjenne seg igjen. Han er ikke typisk amerikansk, sier Tor Erling Fagermoen, generalsekretær i Laget.

– Tim Keller er en god teolog. Jeg får mye igjen for å høre på ham, sier Sandra Bjørnø, lærer på Filadelfia Bibelskole i Oslo.

Hør Keller sin podcast gratis her.

– Treffer folk som ikke tror

Andre tips fra Laget-generalen er Ravi Zacharias og Michael Ramsden. Disse underviser verden over om kristent trosforsvar.

– Begge er universitetsevangelister. Dette er ikke intern forkynnelse, men det treffer folk som ikke tror. Undervisningen er intellektuell, samtidig som de forkynner evangeliet om Jesus, sier Fagermoen.

Hør undervisning fra Zacharias her.

Undervisning fra Ramsden finnes på YouTube.

Hører på bibelundervisning

Bibelskolelærer Bjørnø hører også på Steven Furtick, pastor i menigheten Elevation Church som holder til i North Carolina i USA. Furtick har skrevet flere bøker.

– Steven Furtick er en god bibellærer og veldig inspirerende å høre på, sier Bjørnø og legger til:

– I tillegg hører jeg på Priscilla Shirer. Også hun er god til å undervise fra bibelen og gjør det på en er morsom måte.

Hør Shirer gratis her.

Mens undervisning fra Furtick kan lastes ned her.

– Talepodcast er litt 2005

Nettkonsulent Kjetil Fyllingen, i ungdomsorganisasjonen til Indremisjonsforbundet (IMF-Ung), mener tradisjonell podcast-forkynnelse er litt umoderne.

– Det er bra med tale-podcaster, men det er litt 2005. Mange lager nå også samtale eller intervju-podcaster.

Fyllingen hører på flere av disse. Blant annet podcasten til The Village Church i Texas i USA. Her er Matt Chandler pastor, også hans taler legges ut på nett.

Lytt til Matt Chandler sin podcast her.

– The Village Church har et podcast-show som er bra. Her kommenterer de aktuelle saker og tar opp tema knyttet til menighetsliv, sier Fyllingen og fortsetter:

– I tillegg hører jeg på Acts 29. Dette er et kirkeplantingsnettverk hvor podcasten inneholder seminarer, taler og intervju.

Hør The Village Church podcast show her.

Hør Acts 29 her.

Korte andakter

Nettkonsulenten lytter også til podcasten BadChristian, som intervjuer med mennesker i musikkbransjen og kristne ledere.

I tillegg hører kan på podcasten Unbeliveble?, et radioprogram fra England hvor grunnleggende spørsmål i kristen tro blir diskutert.

– Jeg liker også podcasten This Risen Existence, dette er korte andakter på 4-5 minutter av engelske Paula Gooder, sier Fyllingen.

Hør podcasten BadChristian her.

Podcasten Unbeliveble? finner du her.

Og This Risen Existence laster du ned her.

LES OGSÅ: Slik lager du din egen podcast

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion