Religion

Vil avskaffe skolegudstjenesten

– En gudstjeneste er forkynnelse. De årlige julegudstjenestene innebærer å snike barn inn i kirken.

Nå i disse førjulstider må foreldre svare skriftlig på om deres barn skal delta på julegudstjenesten eller bruke tiden «alternativt». Advokat Jon Wessel-Aas lurer på hvor frivillig ordningen egentlig er.

– Det er ikke slik at politiet tvinger deg inni kriken, men hvis du er ikke-troende eller tilhører en annen religion, hvor frivillig opplever barna og foreldrene at det er å «stå utenfor», sier han til Nettavisen.

– Dessuten – gudstjenestene kan bli problematiske for de barn som ikke tør å si fra, som vil være et «mindretall» på de skoler det er aktuelt, og dette mener jeg de skal få slippe, fortsetter han.

– Forkynnelse

Advokaten har selv tre barn som har måttet ta stilling til gudstjeneste i skolen. De har fått velge selv, uten problem, sier han. Men Wessel-Aas undrer seg over hvorfor gudstjenesten skal skje i skoletiden i den offentlige skolen, når vi har religionsfrihet.

– En gudstjeneste er forkynnelse. De årlige julegudstjenestene innebærer å snike barn inn i kirken, sier han mens han understreker, ifølge Nettavisen, at han ønsker en saklig debatt om dette velkommen.

Følg oss på Facebook og Twitter!

– Livssyn er privatsak

Selv mener advokaten at hvert enkelts livssyn er en privatsak.

– Ditt livssyn er ikke noe du skal måtte gjøre rede for, verken som barn eller voksen. Det er opp til hver og en å velge synagoge, moské, kirke eller å la være, sier han.

Wessel-Aas regner med at julegudstjenesten snart vil være historie.

– Det er menigheter landet rundt som bør ta seg av dette, ikke den offentlige skolen, sier han.

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion