Verden

Medier: Boris Pistorius blir ny forsvarsminister i Tyskland

VIKTIG ROLLE: Boris Pistorius blir Tysklands neste forsvarsminister etter at Christine Lambrecht gikk av mandag, melder en kilde i regjeringspartiet SPD til Reuters.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Pistorius kommer fra jobben som innenriksminister i delstaten Niedersachsen. Han har tidligere jobbet som advokat, og har vært medlem av det sosialdemokratiske partiet SPD siden 1976. Han har også hatt flere stillinger både politisk og innad i partiet.

Lambrecht bekreftet i en uttalelse mandag at hun leverte sin oppsigelse til statsministeren. Avgangen kommer idet den tyske regjeringen står foran en stor avgjørelse om hvorvidt man skal levere stridsvogner til Ukraina eller ei.

En utnevnelse av ny forsvarsminister var ventet tirsdag, og også flere tyske medier melder at Pistorius får jobben.

Annonse
Annonse

Mer fra: Verden