Verden

Nancy Pelosis mann angrepet - fikk brudd på hodeskallen

USA: Paul Pelosi, mannen til toppolitikeren Nancy Pelosi, fikk brudd på hodeskallen under angrepet fredag, ifølge amerikanske medier.

82 år gamle Pelosi ble alvorlig skadd da en mann trengte seg inn i parets hjem i San Francisco. Mannen var bevæpnet med en hammer og slo Pelosi en rekke ganger i hodet og overkroppen.

Pelosi ble fraktet til sykehus med brudd på hodeskallen samt alvorlige skader i den ene armen og på begge hender, opplyser Drew Hamill, talsmann for Nancy Pelosi. Ifølge legene vil Paul Pelosi trolig ikke få varige mén av skadene, men bli helt frisk igjen.

Gjerningsmannen ble pågrepet og vil bli siktet for blant annet drapsforsøk, angrep med et våpen, mishandling av en eldre person og innbrudd.

Gjerningsmannen skal ha ropt «hvor er Nancy» idet han trengte seg inn i huset. Demokraten Nancy Pelosi, som er leder for Representantens hus i Kongressen, var imidlertid tid ikke hjemme.

Politiet sier ifølge Washington Post og andre amerikanske medier at angrepet ikke var tilfeldig men ble utført med hensikt, men at de ikke kan komme med en offentlig bekreftelse av selve motivet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verden