Verden

Israelsk gruppe: Regjeringen vil utvide bosetninger

ISRAEL: Naftali Bennetts ferske regjering går videre med planer om å utvide de israelske bosetningene, sier gruppen Peace Now som overvåker bosetningsaktiviteten.

Fem boliger i tre bosetninger er godkjent, sier Peace Nows talskvinne, Chagit Ofran. Den israelske organisasjonen sier i en uttalelse at den største utfordringen regjeringen står overfor er «å snu skipet og sette kurs mot fred» og stanse byggevirksomheten.

Statsminister Naftali Bennett tilhører det bosettervennlige partiet Yamina. Koalisjonen han leder, består av åtte partier fra hele det politiske landskapet. For første gang er også et arabisk parti med i regjeringen.

FNs sikkerhetsråd ba i 2016 Israel stanse byggingen av bosetninger på Vestbredden og i Øst-Jerusalem. Bosetningene er en av de mest betente sakene i konflikten mellom Israel og palestinerne.

Rundt 600.000 israelere lever i over 200 bosetninger på Vestbredden og i Øst-Jerusalem, som ble okkupert i seksdagerskrigen i 1967. Palestinerne håper Øst-Jerusalem kan bli hovedstad i en fremtidig palestinsk stat.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Verden