Verden

Observatør: Minst 38 drept i Myanmar søndag

Militærjuntaen i Myanmar strammer til grepet. Søndag ble det innført unntakstilstand i flere deler av Yangon og minst 38 ble drept, ifølge en observatørgruppe.

Ifølge Assistance Association for Political Prisoners, som overvåker voldsbruken i landet, ble flere titalls såret. Brorparten av de drepte – 34 – var i Yangon, der juntaen har innført unntakstilstand for områdene Hlaing Thar Yar og Shwepyitha.

Landet har vært under unntakstilstand helt siden kuppet 1. februar, men begrepsbruken ble strammet til på statlig fjernsyn søndag, og kan vise til at militæret mer direkte vil kontrollere sikkerheten i landet, og ikke lokale politistyrker.

Over 80 mennesker er drept og over 2.000 pågrepet siden kuppet 1. februar. Kuppet og volden er fordømt av FN og verdenssamfunnet, inkludert Norge.

Suu Kyi skal i retten på mandag

Militærjuntaen fortsetter å hevde at kuppet var berettiget fordi valget i november, der Aung San Suu Kyis regjeringsparti NLD sikret seg seier, var preget av fusk.

Suu Kyi, som tilbrakte mer enn 15 år i husarrest under militærdiktaturet i Myanmar, skal mandag møte i retten.

Hun ble først siktet for oppbevaring av ulovlig importert walkietalkier, og for å ha organisert et valgkampmøte i strid med smittevernreglene. Senere har hun også blitt siktet for to nye forhold: Brudd på kommunikasjonslover og for å ha oppildnet til uro.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Verden