Verden

Harris brukte superstemmen for første gang – banet vei for gigantisk krisepakke

Kamala Harris brukte sin avgjørende stemme ved uavgjort i Senatet for første gang fredag. Demokratene sørget for at de kan vedta Joe Bidens koronakrisepakke.

Joe Biden har lagt fram en økonomisk handlingsplan verdt hele 1.900 milliarder kroner. Den kan nå bli vedtatt av Kongressen uten at demokratene trenger republikanernes stemmer.

Det ble klart da Senatet fredag stemte over et forslag som legger forutsetningene for hvordan den neste krisepakken skal se ut etter å ha blitt behandlet i Kongressen.

Demokratene i rommet jublet da visepresident Harris kunngjorde at det hadde endt 51-50, et resultat hun bidro til med sin avgjørende stemme. Den bruker hun bare hvis det ender uavgjort. Senatet er delt på midten mellom republikanere og demokrater.

USAs president Joe Biden lover å ta raske grep

– Jeg ser enorme lidelser i dette landet, mange mennesker som står uten arbeid, mange som sulter, sier Biden i en tale fra Det hvite hus fredag.

Han mener det haster å få på plass en krisepakke, selv uten republikansk støtte, fordi mange amerikanere befinner seg ved bristepunktet.

– Jeg tror at det som det amerikanske folket etterlyser nå, er hjelp fra regjeringen. Så jeg kommer til å handle, og jeg kommer til å handle raskt, lover han.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Verden