Verden

Surrogatbabyer strandet i Ukraina

Koronapandemien har ført til at over 100 babyer, født av surrogatmødre i Ukraina, er strandet fordi utenlandske foreldre ikke kan hente dem.

Lite spedbarn. Nakne føtter. Tær. Under dynen. Uskyldig. Uskyld. Lite barn. Dyne. 
The naked feet of an infant girl
Foto: Frank May / NTB scanpix
NB! MODELLKLARERT

Ukraina har i likhet med en rekke andre land stengt grensene og innført strenge karanteneregler for å hindre smittespredning.

– Over 100 babyer venter nå på foreldrene sine, sier Ukrainas ombudsmann Ljudmila Denisova. Tallet vil øke dersom ikke grensene snart åpnes, sier hun.

51 babyer født av surrogatmødre er å finne på et hotell i Kiev, der de venter på at foreldre fra land som USA, Frankrike, Italia, Spania og Tyskland skal komme og hente dem.

15 av disse babyene er sammen med mødrene som fødte dem, mens helsepersonell tar seg av de øvrige 36, forteller Denisova.

LES OGSÅ:

Fosteret kunne ha Downs: – Legen tok abort for gitt, sier mor

Seks samfunnsprofiler i opprop: Advarer mot rask liberalisering av bioteknologiloven

• Bente Sandvig: «Jeg lengter ikke tilbake til den tiden da barnløse bare måtte avfinne seg med det»

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Verden