Verden

Katolsk orden innrømmer overgrep mot 175 mindreårige barn

En mexicansk katolsk orden har innrømmet overgrep mot 175 barn over 80 år. 33 prester skal ha begått overgrepene.

FILE - In this Nov. 30, 2004 file photo, Pope John Paul II gives his blessing to Father Marcial Maciel, founder of the Legion of Christ, during a special audience at the Vatican. The Legion of Christ religious order said Friday it will try to respond to requests for compensation from former seminarians who were sexually abused by its founder and then discredited for having publicly denounced him. (AP Photo/Plinio Lepri, File)

Det er en intern rapport fra ordenen Legionaries of Christ som nå avdekker overgrepene. Rapportforfatterne har gransket ordenen helt tilbake til oppstarten i 1941.

60 av barna skal ha blitt misbrukt av den ultrakonservative ordenens nå avdøde grunnlegger, Marcial Maciel, ifølge BBC.

Maciel døde i 2008, 87 år gammel. Han har blitt beskyldt offentlig for seksuelle overgrep siden 1990-tallet. Vatikanet beordret ham i 2006 til å trekke seg tilbake til et liv i «bønn og botsgang», men fikk ingen reaksjoner utover det.

Av de 32 andre prestene som skal ha begått overgrepene, er fem døde, åtte er ikke lenger prester, en har forlatt ordenen, og 18 er fremdeles medlemmer. Av de 18 har fire av dem blitt underlagt en sikkerhetsplan, og 14 har ingen offentlig tjeneste som prest.

(©NTB)

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Verden