Utenriks

Våpenprodusent sa nei til gransking, men ble overbevist av egne investorer

VÅPENSALG: Katolsk organisasjon og og kristne investorer i USA skal ha overtalt en av de største våpenprodusentene til å granske effekten av våpensalg

En av USAs største våpenprodusenter, Sturm Ruger, sier nemlig at de vil granske hvordan våpensalg påvirker menneskers rettigheter. Svenske Dagen meldte saken først.

Dette skjer bare uker etter 21 personer ble drept i en skoleskyting i Texas, USA.

– Det er utrolig viktig at våpenprodusenter finner måter å forstå hvilken effekt deres produkter har på folk, sier Laura Krausa i den katolske organisasjonen CommonSpirit Health i en pressemelding.

Overprøvde styret – 68 prosent sa ja

– Vi nekter å tro at det ikke finnes noe vi kan gjøre for å redusere våpenvold og er overbevist om at det går an å finne en felles grunn, bygget på sunn fornuft – hvor vi har respekt for retten til å bære våpen, men hvor vi også gjør vårt for at våre naboer og venner skal være trygge.

Det var CommonSpirit Health som først ba om en slik undersøkelse. I utgangspunktet sa styret i Sturm Ruger nei. Men de skal ifølge svenske Dagen ha blitt overprøvd av en rekke kristne investorer.

Ifølge lokalavisen The Winston-Salem skal 68 prosent av aksjonærene ha stemt for en slik gransking.

Smith & Wesson har fått samme forespørsel

Et lignende forslag til gransking skal være sendt til en av de andre store våpenprodusentene, Smith & Wesson. De skal ta stilling til forslaget i september.

Sturm Ruger selger blant annet det som kalles semiautomatiske våpen. Et av våpnene fra Sturm Ruger skal ha blitt brukt under en masseskyting i Boulder, Colorado i mars tidligere i år. Ti personer døde. Det skal også ha vært et våpen fra Sturm Ruger som ble brukt under skytingen i en kirke i Texas i 2017. Da døde 27 personer.


Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Utenriks