Utenriks

Kirkeledere hardt rammet av pandemien

INDIA: Menigheter melder at de er hardt rammet av det seneste utbruddet av korona. Det anslås at over 400 pastorer og kirkeledere har mistet livet.

Det siste døgnet har indiske helsemyndigheter registrert rekordmange 4205 dødsfall. Nye 350.000 smittetilfeller har blitt registrert i løpet av de siste 24 timene. Totalt har det blitt registrert 23,3 millioner koronasmittede. Eksperter tror likevel at de totale smittetallene i virkeligheten er langt høyere.

Samtidig melder flere kirkesamfunn i India å ha mistet mange pastorer og kirkeledere.

– Vi har mistet pastorer, biskoper og ledere

Finny Philip, styremedlem i Lausanne-bevegelsen, sier de aldri har sett noe lignende i landet før.

– Vi har mistet 11 av våre viktigste ledere, inkludert to ektefeller av pastorer. Pastorer sliter med å dekke behandlingsutgiftene, og troende har blitt rammet av økonomiske utfordringer, sier han til Christianity Today.

Sykehusene er overbelastet, og medisinsk personell sier situasjonen er vanskelig å takle, på grunn av den plutselige og massive økningen i antall tilfeller. Det er stort mangel på medisinsk utstyr, særlig oksygen. Mange pasienter har dødd på grunn av mangel på oksygen.

Virus Outbreak India

I Bengaluru hjelper em kristen gruppe kalt Mercy Angels til med å begrave og gi verdige begravelser for avdøde, uten kostnad for etterlatte familier.

– Vi jobber i 20–22 timer i løpet av en dag. Vi er alle fysisk og mentalt utslitte, men vi presser oss bare hver dag, sa Anne Morris, en kristen frivillig til Christianity Today.

Bønnedag for India

Lederne av Evangelical Fellowship of India (EFI), National Council of Churches in India (NCCI) og Catholic Bishops’ Conference of India (CBCI) ba om en felles bønn og faste 7. mai.

Preses i Den norske kirke Olav Fykse Tveit, generalsekretær Erhard Hermansen og styreleder Berit Hagen Agøy i Norges Kristne Råd har også bedt om forbønn for India.

– Situasjonen i India er hjerteskjærende, og nå er det tid for å be og å vise vår solidaritet og støtte, oppfordret kirkelederne.

Berit Hagen Agøy, styreleder i NKR og Erhard Hermansen, generalsekretær i NKR

Erhard Hermansen oppfordret norske kirker og trossamfunn til å be i fellesskap med kirkene i India og kirker over hele verden.

– Vi går sammen med India i bønn midt i lidelsen og savnet etter de tusenvis av liv som har gått tapt i landet. Vi ber for alle som er syke og lider, for alle de som har mistet sine kjære. Vi ber for helsepersonell som bærer en en stor byrde under pandemien, sa Hermansen.

Viser solidaritet

Berit Hagen Agøy, generalsekretær for Mellomkirkelig råd i Den norske kirke, sier til Vårt Land at de har vært i kontakt med den evangelisk-lutherske kirke og kirkerådet i India (NCCI).

– Vi prøver å holde oss oppdatert. Vi hører om flere kirkeledere som dør. Det er en veldig fortvilende situasjon, sier hun.

Mellomkirkelig råd har blant annet sendt kondolansebrev til det indiske kirkerådet (NCCI), hvor de sier at de viser solidaritet og at de ber for dem.

– Siden vi ikke er en nødhjelpsorganisasjon, er det begrenset hva vi kan gjøre. Vi kan bare vise solidaritet, sier hun.


Les mer om mer disse temaene:

Sarah Hervé

Sarah Camille Hervé

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Utenriks