Utenriks

Obama-rådgiver dømt for svindel

SVINDEL: Han har vært spirituell rådgiver for to tidligere presidenter. Nå er han dømt til seks års fengsel.

Både George Bush og Barack Obama hadde pastoren Kirbyjon Caldwell som spirituell rådgiver. Denne uken ble han dømt til seks års fengsel for svindel. Det melder nyhetsbyrået AP.

Kirbyjon Caldwell er, sammen med investeringsrådgiver Gregory A. Smith, dømt for å ha overtalt folk til å investere i falske obligasjoner. De ble presentert som historisk og verdifullt materiale, men har ikke blitt anerkjent av den kinesiske regjeringen – og har dermed ingen verdi.

Ifølge AP har 3,5 millioner dollar blitt investert i de verdiløse obligasjonene.

Misbrukte sin stilling

– Caldwell brukte sin status som pastor i en megakirke til å overtale de mange ofrene til å tro at de gjorde lovlige investering, men i stedet tok han deres hardt tjente penger fra dem og til egen vinning, sa statsadvokat Alexander van Hook i en uttalelse.

I mars i fjor erkjente han straffskyld. Også Gregory Smith er dømt til seks års fengsel.

Caldwell startet som pastor i Windsor Village United Methodist Church i 1982. Da bestod kirken bare av 25 familier, ifølge United Methodist News Service. Gjennom Caldwells ledelse har Texas-kirken blitt en av landets største metodistkirker, og er i dag en såkalt megakirke med over 18.000 medlemmer.

Den 67 år gamle metodistpresten har tidligere jobbet i finansindustrien.Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Utenriks