Skammens språkløshet

I mange kristne miljøer har det vært lite rom og språk for selvstendig og kritisk refleksjon om egne og lederes overbevisninger.

– Radikale kristne ungdommer er omtrent­ så like i sin forskjellighet som ungdommer­ flest. Deres historier er hver på sitt vis preget av søken­ etter­ identitet, tilhørighet, trygghet og tro, skriver Silje Kvamme Bjørndal. Bildet viser unge 
og eldre i Frelsesarmeen­ på 1970-tallet.
Publisert Sist oppdatert

Radikale kristne ungdommer er omtrent så like i sin forskjellighet som ungdommer flest. Deres historier er hver på sitt vis preget av søken etter identitet, tilhørighet, trygghet og tro. En søken som for mange av oss varer­ livet­ ut.

Min ungdomstid i det som da var landets nest største pinse-
menighet, var absolutt preget av den lidenskapen og det engasjementet­ som hovedpersonen snakker mye om i VGTV-serien­ «Frelst». Men jeg hadde en annen type ledere enn hun forteller om. Ledere som oppfordret oss til selv å lese, lære, be og finne ut hva som var Guds vilje og plan for den enkelte.

Selvsagt fikk vi undervisning med en tydelig agenda og selvsagt­ ble det lagt føringer for hva som var akseptert og anerkjent adferd – noe annet ville være naivt å påstå. Men så finnes det heller ikke et miljø eller en kultur­ hvor ikke dette skjer, hvor det ikke legges kraftige føringer­ for hva som er korrekt å si og gjøre.

Subscribe for full access

Get instant access to all content

Powered by Labrador CMS