Samlivspanelet

Fortvilet mann: Jeg har begynt å fantasere om den nye vikarpresten

Jeg er gift med en utrolig flott kvinne, men jeg sliter likevel med frustrasjon i vårt sexliv. Nå har jeg begynt å fantasere om den nye vikarpresten. Hva skal jeg gjøre, spør den frustrerte mannen.

«Jeg er en mann midt i 40-årene, gift med en utrolig flott og god kvinne som jeg virkelig elsker. Vi har flotte barn sammen og er en vellykket familie. Jeg føler meg privilegert.

Jeg sliter likevel med frustrasjon i vårt sexliv. Både mangel på sex etter mine behov og dessverre et litt intetsigende seksuelt repertoar når vi først har sex. Jeg har mer og mer seksuelle fantasier knyttet til andre. Dette gir meg skyldfølelse overfor min kone.

Det som har skremt meg den siste tiden, er at jeg har begynt å fantasere seksuelt om en ny, kvinnelig vikarprest her. Vi er ikke aktive i menigheten, heldigvis vil jeg nesten si i denne situasjonen, men vi går i kirken i ny og ne. Jeg er virkelig fortvilet over meg selv. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre».

Hilsen skyldbetynget mann.

Kjære deg,

Det høres ut som du virkelig plages slik situasjonen er nå. Jeg vil starte med å berolige deg. De fleste har seksuelle fantasier av et eller annet slag. Det gjelder både menn og kvinner, og ansees som helt normalt. Det gjelder også dette å fantasere seksuelt om andre enn sin partner. Fantasi er noe annet enn virkelighet, og kan absolutt være langt borte fra sunn fornuft og god moral. Du føler både skam og skyld, noe som heller ikke er uvanlig. Det kan jo nettopp handle om at fantasiene bryter med det du står for i det virkelige liv.

Pirrende med «forbudte» fantasier

Du syns sexlivet har blitt intetsigende, og du savner både mer sex og mer variasjon i sexlivet deres. Dine seksuelle fantasier øker eller tar mer plass. Og det kan jo nettopp være en måte du søker mer spenning på? Det å fantasere om noe «forbudt» kan gjøre det ekstra spennende og opphissende uten at det får konsekvenser i det virkelige liv. Det å fantasere om en kvinnelig prest kan kanskje være mer tabu enn å fantasere om for eksempel en kjendis eller en hvem som helst annen, og derfor ekstra pirrende?

Fantasier i seg selv er ufarlige

Fantasier er tanker som gir deg seksuell tenning, og tanker i seg selv er ufarlige. Jeg ser slik sett ikke hvorfor du skal bekymre deg over at du har seksuelle fantasier. Jeg tror imidlertid at du og din kone kan ha mye å hente på å snakke sammen om sexlivet deres. Slik du har det nå, gjør det noe med forholdet deres enten dere snakker om det eller ikke. Dersom du skal ta grep her, er det lurt at du setter ord på ditt savn, dine behov og lengsler, slik at hun har mulighet til å forstå hvordan du har det. Siden dere ikke er åpne på det seksuelle området, kjenner dere kanskje ikke hverandres lengsler og behov? Det kan jo også tenkes at din kone syns sexen har blitt litt kjedelig og intetsigende? Kanskje savner hun også mer variasjon som kan øke lysten? Og det er viktig å være lydhør for hva hun eventuelt trenger for å få mer lyst. Det å få til en god dialog, kan gi dere nye muligheter.

Seksuelle fantasier som krydder i sexlivet

Mange par opplever økt trygghet og større seksuell utfoldelse når de kan snakke åpent om sine seksuelle behov, hva de liker og ønsker. Det samme gjelder dette å dele seksuelle fantasier med hverandre. Seksuelle fantasier kan være en ufarlig måte å krydre sexlivet på. Det er da samtidig lurt å tenke over hva og hvordan fantasiene deles slik at det ikke gir stikk motsatt effekt eller blir en belastning. Det å konstruere fantasier sammen, kan også gi en ekstra dimensjon til forholdet. For mange er det en kilde til økt lyst og et mer spennende sexliv. Det å dele fantasier kan være nok og betyr ikke at det må eller skal settes ut i livet. En forutsetning bør i så fall være at begge tenner på det og ønsker det. Lykke til.

Vennlig hilsen,

Bente Barstad

Les flere tekster fra Vårt Lands samlivspanel her

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Samlivspanelet