Politikk

Ap svarer: – Det er KrF som er bremseklossen i familiepolitikken

AVSPARK: Arbeiderpartiet tar KrF-lederens kritikk med stor ro, og mener Ropstad bløffer når han påstår at Ap kutter i fritidskortet og ikke satser på barn og unge.

– Jeg vil snu på det og hevde at det er KrF som er en bremsekloss i familiepolitikken, og at Aps politikk gir familiene reell valgfrihet, sier familiepolitisk talsperson i Ap, Anette Trettebergstuen.

Under partiets landskonferanse i helgen pekte KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad ut Ap som hovedfiende i den kommende valgkampen.

«Det er som det pleier å være. De er bremseklosser i familiepolitikken», sa han i talen sin under konferansen. Der angrep han Ap for å ville kutte i satsingssaken «fritidskortet», kutte i engangsstønaden og la barnetrygden «støve ned som en historisk ordning uten reell betydning for familiene».

– Han bløffer når han påstår at vi kutter i fritidskortet og ikke satser på fritidstilbud til barn og unge. Det er en forenkling av sannheten. I sum gir vi mer penger enn regjeringen på dette feltet, sier Trettebergstuen.

Annen modell

Stortingspolitikeren viser til at Ap ønsker en mindre byråkratisk ordning som gir de samme pengene til kommunene, men i en annen modell.

– Testingen og utrullingen av fritidskortet tar for lang tid, og det går med for mye penger på en ordning kommunene ikke synes fungerer, sier hun.

Trettebergstuen viser til at Ap også vil bruke 50 millioner kroner mer enn regjeringen på utstyrsbibliotek i alle kommuner, som gjør at hvem som helst kan låne fritidsutstyr gratis istedenfor å kjøpe det.

Lavere stønad

Ropstad hyllet i helgen KrFs seire i regjering og samarbeid, og trakk fram 8000 kroner mer i barnetrygd for barn opp til skolealder, og økt engangsstøtte med 55.000 kroner siden 2013.

LANDSKONFERANSE: KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad rullet ut menyen av saker som partiet skal løfte seg med frem mot valget i en tale til KrFs landskonferanse. – Det er et rop etter KrF, sa Ropstad. Konferansen er digital og fotoet er fra en tidligere tale.

Trettebergstuen synes det er underlig at Ropstad trekker fram barnetrygden som et ankepunkt mot Ap.

– Vi har vært med på alle økningene av barnetrygden, og støttet også regjeringens siste forslag om å øke den, påpeker hun.

Samtidig frykter Ap-politikeren at mange blir gående for lenge på stønader.

– Vi ser at man ikke bare kan satse på økonomiske ytelser. For mange kan høye stønader gjøre det vanskeligere å komme ut i arbeidslivet. Vi har latt engangsstønaden stå på 2019-nivå i vårt alternative budsjett, og ikke økt den.

Istedenfor videre satsing på kontantytelser, vil Ap satse på universelle ordninger som billigere barnehage med lavere makspris, gratis skolemat og innføring av gratis første år i SFO.

– Det er bra for barn å delta i fellesskapet. Derfor vil vi heller styrke de ordningene som gjør at alle har råd til å delta, heller enn at mødre og barn blir gående hjemme.

Les mer om mer disse temaene:

Elisabeth Bergskaug

Elisabeth Bergskaug

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk