Politikk

Gir regjeringen marsjordre om å være strengere med trossamfunn

KREVER FORTGANG: Et stortingsflertall bestående av Frp og de rødgrønne partiene krever at regjeringen gjennomfører innstrammingen i tros- og livssynsloven.

Trossamfunn som ikke respekterer retten til religionsfrihet, skal miste statsstøtten. Stortingsflertallet krever at regjeringen sørger for at dette trer i kraft innen 1. april 2021.

– Totalitære regimer driver i dag aktiv påvirkning i Norge. Gjennom finansiering av radikale moskeer og imamer som sprer antidemokratiske holdninger, motvirker de integrering og undergraver våre frihetsverdier. Stortinget har vedtatt en lov mot dette, men regjeringen sleper beina etter seg. Det er høyst kritikkverdig, sier Frps Silje Hjemdal i familie- og kulturkomiteen.

– Det burde være totalt unødvendig, men nå sender stortingsflertallet på nytt dette til regjeringen, med klar beskjed om å ha det på plass snarest og innen 1 april. 2021, legger hun til.

(©NTB)

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Politikk