03 December 2020Politikk

Anders Tyvand innstilt som førstekandidat for KrF i Vestfold

Den tidligere stortingsrepresentanten ønsker å gjøre comeback på Stortinget.

Det melder nominasjonskomiteen i Vestfold og Telemark KrF i en pressemelding.

Ifølge komiteen var det en «klar innstilling fra lokallagene i høringsrundene». Den endelige avgjørelsen faller på nominasjonsmøtet 19. november.

Mistet plassen på Stortinget i 2017

Dermed ligger det an til at Anders Tyvand vil toppe KrFs liste i Vestfold, slik han gjorde i 2017. Den gang mistet KrF mandatet sitt i fylket og Tyvand røk ut av Stortinget.

– Jeg stiller på lista fordi jeg ønsker meg et rausere og varmere samfunn. Da trenger vi et sterkt og tydelig verdiparti som løfter nestekjærlighet og respekten for menneskeverdet som grunnleggende verdier, og jeg er veldig motivert for å gjøre en innsats, sier Tyvand i pressemeldingen.

Han trekker fram skole som et felt han er spesielt opptatt av. I sine fire år på Stortinget satt Tyvand i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen.

I sentrum for drama under retningsstriden

Under KrFs opprivende retningsstrid høsten 2018 sto Tyvand først på «blå» side, som ønsket å søke regjeringsmakt med Solberg-regjeringen.

Men i oktober skiftet han side og ble «rød». Knut Arild Hareide ønsket som kjent å søke regjeringsmakt med Senterpartiet og Arbeiderpartiet.

Da Vestfold KrF avholdt sitt ekstraordinære fylkesårsmøte for å velge sine delegater og si sin mening om partiets veivalg før skjebnelandsmøtet 2. november, havnet Tyvand i sentrum for et drama.

Han var nemlig blitt syk og meldte forfall. Varaen hans stemte blått og sikret én stemmes flertall for blå side da fylkeslaget stemte over om de ønsket å søke mot høyre- eller venstresiden

Nytt fylke – gamle valgkretser

Vestfold og Telemark slo seg sammen som del av regionreformen, men valgkretsene følger fortsatt de gamle fylkesgrensene.

LES OGSÅ:

Kjell Magne Bondevik ser ny mulighet for sentrumsregjering, men denne gangen uten KrF-statsminister

Jagland ut mot Svarstad Haugland: – Kunne ikke svelge at et kristelig menneske kunne opptre så lite realt

---

Fakta:

---

Annonse
Annonse

Mer fra: Politikk