Politikk

Solvik-Olsen gikk i forsvar: Kjempet for mer «innestemme» fra Frp om innvandring

Frp-profilen Ketil Solvik-Olsen advarer partiets egne mot å generalisere og gjøre alle innvandrere til problem med bruk av ord. Forsvarte seg i landsmøtesalen.

Det vakte oppsikt at den tidligere statsråden i et VG-intervju dagen før landsmøtet etterlyste mer innstemme fra partiet, også i innvandringspolitikken. Også partileder Siv Jensen satte budskapet på plass:

– Nei, Ketil, vi vil ikke snakke med innestemme, sa hun i landsmøtetalen.

Fra talerstolen ga Solvik-Olsen detaljert forklaring om hva han mener med «innstemme» om innvandring. Men den var også en forsvarstale for ikke å la sterke ord skygge for annen Frp-politikk og oppslutning fremover.

• Les også: Frp-Jensen brukte Bondevik i avgiftskamp og raljerte med bistandspenger

Velge ord – slik at folk lytter

– Vi må være forsiktige med å lage generaliseringer. For det er mer enn nok problemer i innvandringspolitikken å peke på uten at vi sier at alle innvandrere er et problem. Og det er dette jeg sikter til når jeg snakker om å bruke innestemme – og ikke utestemme, sa han.

Solvik-Olsen anbefalte partifellene å snakke med autoritet og troverdighet om innvandring. Det handler om å velge ord slik at man lytter til innholdet – og at folk ikke reagerer på enkeltordene.

– For da blir vi ikke lyttet til. Det er dette det handler om: Jeg er ikke med i Frp for å være en kommentator om alt som er galt. Jeg er her for å være med på å endre ting, sa Solvik-Olsen.

Oslo 20200905. 
Ketil Solvik-Olsen på Fremskrittspartiets landsstyre på Gardermoen.
Foto: Vidar Ruud / NTB

Ketil Solvik-Olsen anbefalte partifellene å snakke med autoritet og troverdighet om innvandring, og dermed bli lyttet til. – Jeg er her for å være med på å endre ting, sa han. Foto: Vidar Ruud/NTB

Avviste uenighet med Siv Jensen

Ifølge Frp-profilen er det «bare folk med dårlig batteri i høreapparatet som tror at innestemme er at ingenting blir sagt». Han trodde ikke det var noen uenighet med Siv Jensen om profilen.

Fra deler av Frp er det etterlyst tøffere tone i innvandringspolitikken. Ikke minst gjelder det fylkeslaget i Oslo. Og etter at partiet gikk ut av regjering, har enkelpolitikere uttalt seg tøffere i offentligheten og i sosiale medier.

Vokser i vest – «fordi vi ikke skyver fra oss folk»

Solvik-Olsen viser til eget hjemfylke Rogaland, der Frp får solide galluptall. Det mener han partiet gjør fordi Frp klarer å vise frem bredden i politikken.

– Det er også fordi vi ikke skyver fra oss folk og bruker ord som folk mener, å nei «dette ble for hardt», sa han.

Senere på kvelden skal han også kjempe om en plass i partiets sentralstyre.

LES OGSÅ:

• Berit Aalborg: Liker du kallenavnet «Mobbe-Siv»?

Frp serverer KrF med ølkrav - møtes ved forhandlingsbordet

God Bless America – Vårt Lands podcast: Katolske velgere

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk