ARINA AAMIR:

Hvordan bekjempe Sian?

Det er ikke Sian sine ytringer som er en trussel mot det norske samfunnet, men den manglende kunnskapen de har om islam.

– Vi trenger en læreplan som lærer oss forståelse og respekt for hverandre, ikke en læreplan som bare forteller oss at muslimer tror på Allah, skriver Arina Aamir (bilde)

Arina Aamir, s

tyremedlem i Aker Unge Høyre

Det har den siste tiden vært mye oppmerksomhet rundt Stopp islamiseringen av Norge (Sian) og deres islamfiendtlige demonstrasjoner rundt om i landet. Senest på lørdag avholdt Sian en demonstrasjon utenfor Stortinget hvor det ble mye opptøyer og støy. I forkant av denne demonstrasjonen kom ungdom fra Bergen med en klar oppfordring til ungdom i Oslo om å overse Sian og ikke gå i samme fella som dem.

Uenighet skal møtes med debatt

Når en gruppe som Sian kommer med hatefulle ytringer mot fire prosent av den norske befolkningen for å skape skiller og splittelser, sier det seg selv at det vil forårsake mye uroligheter. Det ideelle hadde vært å overse Sian og deres lavmålte aktiviteter totalt. Men et relevant spørsmål i denne sammenheng blir allikevel hvordan en anti-islamsk gruppe som brenner hellige skrifter og ønsker å få slutt på den såkalte «islamiseringen av Norge» kan få lov til å avholde slike krenkende demonstrasjoner uten konsekvenser?

Her kommer ytringsfriheten inn i bildet. Vi lever i et fritt land, med retten til å si og mene akkurat det vi vil. Din stemme teller uavhengig om du ønsker å skape broer eller splittelser. Du har retten til å mene at muslimer ikke har noe å gjøre i den vestlige verden og du har ytringsfrihet til å brenne hellige skrifter uten at det får konsekvenser. La det være helt klart at jeg er uenig i det Sian står for og gjør, men det at vi lever i et samfunn med ytringsfrihet er mer en trygghet enn en trussel. Utfordringen blir for oss alle hvordan vi skal tolerere det vi ikke kan akseptere. Jeg mener at uenighet skal møtes med debatt, ikke ved å nekte aktører muligheten for debatt.

LES OGSÅ: Tyrkia fordømmer Sians behandling av Koranen – Siv Jensen reagerer

Farlig kunnskapløshet

I dag bruker jeg derfor stemmen min, som norsk muslim, til å stå opp mot Sian og deres hatefulle oppfatning av islam. Det er ikke deres ytringer som er en trussel mot det norske samfunnet, men den manglende kunnskapen de har om islam. Det verste er at de sprer giftig hat og frykt på grunnlag av falske påstander om islam. Den beste medisinen mot denne giften er å søke kunnskap om hva islam faktisk står for og ut fra det stille spørsmål som kan bidra til konstruktiv debatt og endring av holdninger og handlinger.

Det er også viktigere enn noen gang at norske myndigheter bryter tausheten og heller setter inn de riktige tiltakene for å bekjempe det økende hatet mot muslimer i Norge. De siste to terrorangrepene i Norge har vært rettet mot islam og muslimer. Sian er en islamfiendtlig gruppe, og vi ser for hver dag som går at fordommene og hatet mot muslimer øker. En ting som går igjen er at disse menneskene ikke har kunnskap nok om andre religioner. De har ikke kunnskap om hva islam egentlig er og at i bunn og grunn ønsker muslimer å leve, i likhet med alle andre, i en trygg og fredelig verden med respekt og toleranse for hverandre.

LES OGSÅ: Sian-profil rev ut sider av en koran og spyttet på dem

Endring må til

Det økende muslimhatet i Norge er en av vår tids største trusler. Handler vi ikke nå, kan situasjonen eskalere og gå utover uskyldige liv. Her trenger vi politikere som står opp mot hat og diskriminering, ikke politikere som snakker om snikislamisering. Vi trenger en læreplan som lærer oss forståelse og respekt for hverandre, ikke en læreplan som bare forteller oss at muslimer tror på Allah. Vi trenger en befolkning med kunnskap, ikke med fordommer og hat. Det er kun slik vi kan få et Norge som inkluderer alle, og det er kun slik vi kan leve sammen i fred med forståelse og respekt for hverandres ulikheter.

LES MER OM SIAN:

– Jeg kunne ønske vi ble oppfordret til å organisere oss heller enn å «ignorere Sian»

Siktede etter Sian-demonstrasjon sier de angrer: – Vi ville stoppe ham. Men det gikk for langt

Venstre-politiker vil fortsatt møte Sian: – Møtet skal holdes i ryddige former

---

Fakta:

---

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Annonse
Annonse

Mer fra: Politikk