Politikk

Tidligere KrF-topp Mona Høvset venter barn med kona

Nå håper KrFs mangeårige kommunikasjonssjef at partiet vil bevege seg i spørsmål assistert befruktning.

Det forteller Mona Høvset og Louise Hill Vegsund selv i et stort intervju med Dagens Næringsliv.

– Det vi gjør bryter med det mange av medlemmene og velgerne vil mene. Men jeg opplever også mye støtte i partiet. Det gjør noe med folk når noen de kjenner godt, gjør noe de tidligere har tenkt ikke er greit. Jeg tror det da er lettere å se menneske og ikke merkelappene, sier Høvset til avisen.

– Familier kommer i alle former og farger om dagen

Høvsets kone, Louise Hill Vegsund, ble gravid ved hjelp av sæddonor og assistert befruktning.

Ekteskapsloven fra 2009, som KrF stemte mot, gjorde det lovlig for lesbiske par å få assistert befruktning i Norge.

Nå håper Høvset KrF vil bevege seg i spørsmål om assistert befruktning. Første mulighet er neste års landsmøte, der partiet skal vedta nytt program.

– KrF er familiepartiet. Jeg håper partiet nå kan ta steget ut å bli familiepartiet for alle slags familier. Det kommer i alle former og farger om dagen. Man kan ha et ideal om hvordan man gjerne skulle sett at det var, men så er det noe med realitetene, sier Høvset til DN.

Hun forteller at hun selv har beveget seg i spørsmålet og landet på at «en trygg oppvekst og god omsorg» er viktigst.

MIN TRO: Der Mona Høvset kjenner seg heime, er det ikkje lenger plass til henne.

Har allerede stått i ekteskapsstorm

– Vi har allerede stått i en storm da vi giftet oss. Det gjør oss godt rustet til å fortelle om dette. Og hvis det at vi er åpne om at vi skal ha barn betyr noe for noen, så er det verdt det, sier Høvset til DN.

Det ble bråk i KrF da det i august 2018 ble kjent at stortingsrepresentant, Geir Jørgen Bekkevold hadde viet Høvset og Vegsund.

Meningene var delte i partiet om hvorvidt det var riktig av partiets familiepolitiske talsperson. Debatten avdekket ulike syn på hva KrFs program egentlig sier om ekteskap.

Ropstad ønsker paret alt godt

Mona Høvset sluttet som kommunikasjonssjef i KrF 3. desember i fjor. Hun avviser overfor DN at det har noen sammenheng med barneplanene.

– Jeg er sikker på at Mona og Louise kommer til å bli gode foreldre og ønsker dem alt godt, skriver partileder Kjell Ingolf Ropstad i en tekstmelding til avisen.

Høvset begynner i ny jobb som seniorrådgiver i Rud Pedersen Public Affairs 14. april.

LES OGSÅ:

Store utskiftinger i KrF: Nytt lag med ny general – avtrykk fra Dagen og Bergen

Bekkevold angrer ikke på vielsen

– KrF må akseptere to syn på ekteskapet

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Politikk