Politikk

– Forkastelig opptreden av Visjon Norge

Politikere er svært kritiske til Visjon Norge, som flere mener utnytter folks frykt for sykdom.

– Jeg håper politiet reagerer raskt, sier Anette Trettebergstuen.

Ap-politikeren kaller Visjon Norge-predikantens forespørsel om penger for å beskytte mot koronaviruset for «utspekulert lureri». Hun er overbevist om at dette bryter med norsk lov.

Forbrukertilsynet har sagt at de skal se nærmere på saken over helgen.

– Det Visjon Norge gjør her er forkastelig. Her snakker vi kvakksalveri og utspekulert lureri på høyt nivå. Å ta tak i folks frykt for pandemier og redsel ovenfor egne barn, og komme med blanke løgner om at hvis dere gir oss penger så skal vi sørge for at barna dine ikke blir syke, er det løgn. Det kan umulig være lovlig å snylte folk på denne måten, sier Trettebergstuen.

Hun er ikke den eneste som reagerer på torsdagens Visjon Norge-sending. Hans Fredrik Grøvan, KrFs parlamentariske leder, mener dette er en «kynisk måte å opptre på som det må tas kraftig avstand fra».

«At Visjon Norge slipper til personer som grovt utnytter folks bekymring og angst for koronaviruset gjennom å oppfordre til å betale seg til beskyttelse, er helt usmakelig», skriver den parlamentariske lederen i et Facebook-innlegg.

Karin Andersen, stortingsrepresentant for SV, spør i en tweet om ikke dette rammes av kvakksalverloven.

– Utrolig skuffet

- Behandling av allmennfarlige smittsomme sykdommer skal kun utøves av helsepersonell, ikke TV-kanaler, mener Geir Jørgen Bekkevold (KrF).

Bekkevold, som er leder av helse- og omsorgskomiteen, er svært kritisk til hvordan Visjon Norge har opptrådt.

– Å utnytte mennesker på denne måten er helt forkastelig. Som kristen blir jeg utrolig skuffet når medtroende opererer på denne måten.

Han mener jurister må vurdere om dette bryter med loven om alternativ behandling av sykdom, som omfatter både den som tilbyr og den som utøver alternativ behandling.

- Jeg mener Visjon Norge kan sette liv i fare, noen kan tro at de får beskyttelse ved å gi penger og dermed unnlate å søke kyndig hjelp. Det er svært alvorlig.

Anette Trettebergstuen forventer at Visjon Norge legger seg flate.

– Visjon Norge må snarest beklage, legge seg flate og sende tilbake hvert øre de måtte ha fått og vil få etter denne forkastelige og løgnaktige opptredenen, konstaterer Ap-politikeren.

Overfor Vårt Land avviser Visjon Norge-predikanten Dionny Baez at TV-kanalen utnytter sårbare mennesker som er redde for coronaviruset.
– Jeg ber ikke om penger til meg selv. Det går ikke til noen som skal kjøpe større hus eller bil, men til Guds arbeid. Pengene blir brukt til å spre evangeliet, sier Baez, som påpeker at det koster å drive TV-kanal.

LES MER: 

• Visjon Norge viste demonutdrivelse direkte på TV – nå er de anmeldt av Barneombudet

• Jan Hanvold mener Salt har opptrådt manipulerende mot ham i Forum-saken

• Kristen-Norge rystes av Vanier-saken: – Jeg kunne først ikke tro det var mulig

• Pinseteolog mener motstand mot kvinnelige ledere er på fremmarsj

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk