Politikk

Jubel i «blå» Rogaland KrF over Hareide-retur

Fylkesledere som sto på «blå» side i KrFs retningsstrid er begeistret for at han blir samferdselsminister. – Viser at det aldri var meningen å skvise ham ut, sier lederen i Møre og Romsdal KrF.

Det ble jubel på fylkesstyremøtet i Rogaland KrF da den første lekkasjen kom om at Knut Arild Hareide ligger an til å bli ny samferdselsminister, forteller fylkesleder Oddny Helen Turøy.

– Det blir mottatt utrolig godt her. Han er samlende og ikke minst en utrolig dyktig politiker. At KrF får samferdselsministeren er en skikkelig godnyhet, sier lederen i KrFs største fylkeslag.

Det var Stavanger Aftenblad som først meldte om fornøyde KrF-ere i Rogaland.

Oddny Helen Turøy: – Retningsvalg bør ikke ha noe å si

Vårt Land har snakket med tre fylkesledere som sto på «blå» side i KrFs opprivende retningsstrid. Alle er begeistret for nyheten om Hareides comeback.

– Hvor man sto i retningsvalget, bør ikke avgjøre hvem som blir minister, sier Turøy i Rogaland.

Høsten 2018 tok som kjent Hareide til orde for å avsette Erna Solberg og søke regjeringsmakt med Ap og Sp.

– Kan dette bidra til å samle laget, eller har det ikke så mye å si?

– Vi er et sentrumsparti som favner ganske vidt. Knut Arild er samlende og en dyktig politiker, svarer Turøy.

Agder-leder tok til orde for Hareide som statsråd

I likhet med Rogaland, var det klart «blått» flertall i Agder KrF under retningsstriden. Fylkesleder Per Sverre Kvinlaug sier de er glade for å få Hareide som minister.

– Jeg har selv tatt til orde for det. Han satt i Samferdselskomiteen fra 2009 til 2013. Han er en allrounder som kan bekle mange roller, sier han.

Kvinlaug tror Hareides inntreden i regjeringen kan ha «betydning for partiet som helhet også», men er først og fremst opptatt av «å ha de beste folkene på laget».

– Det viktigste nå er at han er en kapasitet, som kan gjøre en kjempegod jobb for partiet. Her har partiledelsen gjort gode vurderinger som tjener KrF, sier fylkeslederen.

Hareide-retur splitter rød side i KrFs retningsstrid. KrF-veteran mener det vil bidra til samling

Møre og Romsdal: Hareide kan samferdselspolitikk

I Møre og Romsdal KrF, som var delt om partiets retningsvalg, er fylkesleder Randi Walderhaug Frisvoll fornøyd.

– Jeg tror det blir veldig positivt. Knut Arild har vært leder i transportkomiteen og kjenner veldig godt til geografien i Møre og Romsdal. Han er en dyktig politiker. Derfor kommer han inn, sier hun.

Selv sto Frisvoll på «blå» side.

– For meg var det snakk om veldig små marginer mellom å lande ned på blå eller rød side. Sånn tror jeg det var for mange. Vi er et sentrumsparti. Det vil styrke seg nå.

Hun mener KrF nå har fått drømmeregjeringen og tror Kjell Ingolf Ropstads beslutning om å ta Hareide inn i regjeringsvarmen kan bidra til å samle KrF. For «striden og sårheten» varte lenger enn Frisvoll trodde.

Høsten 2018 var mange på «blå» side opptatt av å understreke at de gjerne så at Hareide fortsatte som partileder.

– At Hareide kommer inn som minister nå, viser at det aldri var snakk om å skvise ham ut eller kaste ham. Det var et retningsvalg. Jeg skjønner godt at han synes situasjonen er en annen nå som Frp er ute, sier fylkeslederen i Møre og Romsdal.

NYE STATSRÅDER I ERNA SOLBERGS REGJERING:

Her prøver Abid Raja det som kan være hans nye kontor. Disse skal være aktuelle som nye statsråder.

KrF-nestleder inn hos Hareide – blir «super-statsekretær»

Hareide inne igjen i varmen: Blir samferdselsminister

---

Fakta:

---

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Politikk