Politikk

Iselin Nybø foreslås som ny Venstre-nestleder

Fylkesleder i Rogaland Venstre mener Iselin Nybø godt kan erstatte Terje Breivik eller Ola Elvestuen i rollen som nestleder i partiet.

Fylkesleder Kjartan Alexander Lunde i Rogaland sier til Stavanger Aftenblad at fylkeslaget er veldig imponert over innsatsen Nybø har nedlagt som statsråd. Nybø er i dag 2. vara til sentralstyret og forsknings- og høyere utdanningsminister.

– Det burde hvert fall vært plass til henne i sentralstyret, og hun burde også vurderes som nestleder i et sentralstyre, sier han.

I et ekstraordinært styremøte onsdag kveld skal fylkesstyret i Rogaland drøfte saken.

Debatten om partiledelsen bør skiftes ut har blusset opp i lys av det skuffende valgresultatet på 3,9 prosent. Flere Venstre-politikere har allerede flagget offentlig at de ønsker en diskusjon om partiledelsen.

Iselin Nybø selv sier til Aftenbladet at hun ikke var kjent med fylkeslagets tanker, men at hun stiller seg til disposisjon der partiet mener hun kan gjøre en best mulig jobb.

20. oktober er Venstres valgkomités frist på å motta innspill med navn til posisjoner i Venstres sentralstyre og toppledelse. I mars neste år skal komiteen levere sin innstilling.

LES OGSÅ:

Ola Elvestuen taus om gjenvalg av Trine Skei Grande

Skei Grande hevder hun har stor støtte: – En partileder snakker ganske mye med partiet sitt

Raja angrer på bruken av «brun propaganda» – unnskylder til sårede Frp-ere

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Mer fra: Politikk