Politikk

Enda en av Hareides støttespillere slutter i KrF

Sekretariatsleder Dag Ivar Belck-Olsen i KrFs stortingsgruppe slutter i jobben, melder partiet onsdag.

Dag Ivar Belck-Olsen var på såkalt «rød» side under retningsvalget i fjor, og ønsket at KrF skulle følge Hareides råd og søke sentrum-venstresamarbeid.

Han har i flere år jobbet for KrFs stortingsgruppe, men velger nå å forlate denne jobben.

– Partiet tok i fjor høst et langsiktig retningsvalg, og har i år blitt del av et regjeringssamarbeid. Til høsten starter den lange oppkjøringen mot stortingsvalget 2021. Det er naturlig og nødvendig at gruppen og partiet får en sekretariatsleder som har engasjement og hjerte for partiets nye prosjekt. Det er naturlig at en annen enn meg trer inn i denne rollen, sier Belck-Olsen ifølge en pressemelding fra KrF.

LES MER: Tidligere sentralstyremedlem melder seg ut av KrF: – Jeg ville ikke stemt på denne regjeringen

For rød

Etter Hareides nederlag, og Ropstads seier under det ekstraordinære landsmøtet i november, ble Belck-Olsen sett på som «for rød» til at han kunne gå inn i KrFs forhandlingsdelegasjon. Det skrev Dagens Næringsliv.

Politisk rådgiver Jorunn Hallaråker tok Belck-Olsens plass, mens sekretariatslederen selv omtalte det som «naturlig og uproblematisk» at han ikke deltok.

Nå går Belck-Olsen altså ut av partiet. Han takker KrF for tilliten, mulighetene og oppgavene gjennom mange år i partiet.

– Det har vært givende å samarbeide med alle representanter og ansatte i disse årene. Det har vært litt av en reise, sier han.

Belck-Olsen går nå over til jobb som rådgiver for Dagfinn Høybråten i Kirkens Nødhjelp.

– Engasjement for verdens fattige er grunnleggende for mitt samfunnsengasjement. Jeg gleder meg veldig til å gjøre en innsats for Kirkens Nødhjelp og Dagfinn Høybråten i det viktige arbeidet for å redde liv og kreve rettferdighet.

Skal finne arvtager

KrF skal nå finne Belck-Olsens arvtager. Tidligere generalsekretær Hilde Frafjord Johnson begrunnet tidligere i år, i likhet med Belck-Olsen, sin avgang med partiets retningsvalg. Men Hans Fredrik Grøvan, parlamentarisk leder i KrF, sier at hvilken side «side» trolig ikke vil legges til grunn for ansettelse av ny sekretariatsleder.

– Så langt jeg er klar over har vi aldri stilt den type kriterier tidligere, sier Grøvan.

Han forteller at de ikke har diskutert hva som skal være stillingskriteriene i en ny opplysning, men at det likevel er noen kriterier som ligger fast.

– Vi er opptatt av en person som kan håndtere de administrative oppgavene på en god måte og være en god leder for de ansatte på Stortinget. Det er den første og viktigste forutsetningene. Deretter kommer personlig egnethet og erfaring, og der ligger et sett av kriterier som vi sammen må definere hva vi legger i, sier Grøvan.

Vårt Land har vært i kontakt med Dag Ivar Belck-Olsen som ikke ønsker å uttale seg utover pressemeldingen.

Hans Christian Paulsen

Hans Christian Paulsen

VL anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Politikk