Politikk

KD-lederen får kritikk etter Sverigdemokraterne-møte

Ebba Busch Thor i Kristdemokraterna spiste lunsj med Sverigdemokratenes leder Jimmie Åkesson – for å diskutere politikk. Dette vekker oppsikt både i og utenfor eget parti.

20160927 Stockholm
Ebba Busch Thor, partiledare KD.

Foto: Oskar Omne

Det var Thor og Åkesson selv som informerte om møtet i sosiale medier.

Diskuterte politikk

«I dag har jeg spist lunsj med Jimmie Åkesson og stabssjefen hans for å diskutere flere politiske spørsmål. Vi representerer ulike partier med forskjellig bakgrunn og ulike ideologiske utgangspunkt. Men i flere spørsmål finnes det gode forutsetninger for samarbeid. Spørsmålene vi diskuterte er først og fremst sykepenger og energipolitikken, men også den kommende parlamentariske utredninga om innvandring,» skriver KD-lederen på Facebook.

Ebba Busch Thor er leder for Kristdemokraterna og har flyttet partiet til høyre i flere sentrale spørsmål – noe som jevnt over har gitt god uttelling på målingene.

Vekker oppsikt

Men langt fra alle er fornøyde med møtet. Dagen.se-skribent Elisabeth Sandlund skriver i den svenske avisen at «kjernevelgerne har grunn til å kjenne skuffelse og sorg».

Flere både velgere og andre gir uttrykk for misnøye på Busch Thors vegg, men mange er også fornøyde med møtet. Fra politiske kolleger har det derimot vært så godt som ensidig fordømmelse.

LES OGSÅ: Kritikk mot KrFs søsterparti: - Nærmer seg Sverigedemokraterna

«Det er beklagelig at KD har tatt et stort skritt mot å forhandle med SD i viktigste politiske saker. Det er ikke en vei vi vil gå,» skrev Centers leder Annie Lööf på Twitter. Videre skrev hun at det var fullt mulig å finne politiske løsninger i saker som sykepenger, innvandring og energipolitikk uten å gi makt til et parti som SD.

Sittende statsminister Stefan Löfven uttrykte også stor skepsis til møtet, og sier det bare er å konstantere at Ebba Busch Thor «har jobbet hardt for å forflytte KD langt ut på høyrefløyen», ifølge det Dagen.se gjengir fra en skriftlig kommentar gitt til nyhetsbyrået TT.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Politikk