Politikk

Hareide takket Rødts landsmøte for mistillit mot Listhaug

– Jeg mener det er et vedtak som står seg veldig godt for evig tid, sa Knut Arild Hareide da han hilste Rødts festmiddag.

Fredag kveld var Rødt samlet til festmiddag på partiets landsmøte på Alna i Oslo.

Kveldens største overraskelse var ingen ringere enn tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide:

– Vi i Rødt og KrF har kommet nærmere hverandre etter at dere kom inn på Stortinget, sa Hareide i en videohilsen, og ble møtt med latter av dessertspisende delegater.

LES OGSÅ: Rødt-Moxnes tror Venstre og KrF «sporløst» forsvinner

– Listhaug-mistillit står seg for evig tid

Årsaken? Rødts mistillitsforslag mot daværende justisminister Sylvi Listhaug våren 2018, som Kristelig Folkeparti sikret flertallsstøtte for. Dermed trakk Listhaug seg fra posten.

– Jeg vil rette en spesiell takk for det forslaget. Takk for at dere var så tydelige på at justisminister Listhaugs handling i mars 2018 burde medføre mistillitsforslag, sa Hareide, og la til:

– Vi sto på samme linje som Rødt. Og jeg mener det er et vedtak som står seg veldig godt for evig tid, til applaus fra salen.

PER ANDERS HOEL: «Rødt på vei mot noe stort»

Spøkte om Moxnes utseende

Hareide slo, som i hilsningstaler han har holdt til andre partiers landsmøter, an en spøkefull tone. Rødts landsmøte svarte med latter og humring. Han kalte partiet for et «friskt pust» på Stortinget:

– Så må jeg og innrømme at kvinnelige konsulenter i KrF hadde ingenting imot om KrF ble plassert nærme Rødt på Stortinget, sa Hareide, med henvisning til Rødt-leder Bjørnar Moxnes popularitet blant damene.

LES OGSÅ: Rom for kristendom i Rødt? Her er partiets ansikt i verdisaker

Støtteerklæring til «bunadsgeriljaen»

Også Rødts partner i Oslo, Arbeiderpartiets byrådsleder Raymond Johansen, videohilste Rødts festmiddag fredag kveld.

Rødt har vokst kraftig og ligger nå jevnt over sperregrensen på galluper. Partiet har også vokst kraftig i antall medlemmer – fra 1.700 på landsmøtet i 2014 til 8.000 på årets møte.

Mange av Rødts delegater var kledd i bunad under festmiddagen, som en støtteerklæring til den såkalte bunadsgeriljaen. Den kjemper mot nedlegging av fødeavdelingen ved Kristiansund sykehus.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk