Politikk

Frp: Null familiegjenforening for folk med IS-tilknytning

IS-krigere eller IS-kvinner med norsk oppholdstillatelse skal miste den permanent. Og folk med IS-tilknytning skal aldri få familiegjenforening.

Det går frem av forslaget til uttalelse som Frp søndag vil vedta om IS-krigere og barna deres. Frp åpner for at foreldreløse barn av krigerne og IS-kvinner skal kunne hentes hjem til Norge og da på ett vilkår: De skal DNA-testes for å bekrefte om identiteten stemmer.

– Dersom barn med norsk statsborgerskap er blitt foreldreløse eller er uten omsorg av familien i utlandet, kan norske myndigheter bistå, ta over omsorgen og hente hjem disse barna slik at de kan ivaretas innenfor trygge rammer, foreslår Frps redaksjonskomité.

LES OGSÅ: Siv Jensen i kraftig forsvar for «våre vestlige verdier»

Kallmyr vil instruere UDI

Fra regjeringsapparatet er Frp alt i gang: Fredag kveld sa justisminister Jøran Kallmyrat han vil instruere Utlendingsdirektoratet (UDI) til å trekke tilbake både midlertidige og permanente oppholdstillatelser for alle med IS-tilknytning.

– Norske myndigheter skal ikke under noen omstendigheter hjelpe eller medvirke til at IS-krigere eller IS-kvinner kommer tilbake til Norge, står det i uttalelsen.

Frp fastslår at det ikke finnes noen angrefrist for IS-krigere og sympatisører. I uttalelsen heter det at «IS-krigere og sympatisører har vendt det norske samfunnet ryggen og kjemper mot vårt land og våre verdier».

– De støtter halshugging, brenning, voldtekt og drap på uskyldige mennesker. Dette er farlige personer som vi ikke ønsker til Norge.

LES OGSÅ: Solvik-Olsen begeistret med salve mot «østblokkpolitikk» – men Frp-ere er frustrert

Fortjener lange fengselsstraffer

Dersom IS-krigere og sympatisører med norsk statsborgerskap kommer til Norge på egen hånd, skal de pågripes, etterforskes og straffes. Dersom de kommer med barn, skal barna deres tas hånd om av barnevernet.

– De fortjener lange fengselsstraffer, og bør dømmes og sone der de har begått sine grusomme forbrytelser, heter det i forslaget.

LES OGSÅ: Listhaug med rødt lys for kvoteflyktninger – og varsler kamp mot «oppkastmat»

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Politikk