Politikk

Tre generasjoner Bondevik samlet på Drivkraft

I tillegg til Kjell Magne og barnebarnet Simen Bondevik var også John Harald Bondevik til stede på lørdagens Drivkraftkonferanse. John Harald er den eneste av de tre som ikke har vært aktiv i KrF.

– Det måtte en Drivkraft-konferanse til for å samle tre generasjoner av oss, sier Simen Bondevik.

Både han og bestefar Kjell Magne hadde varslet på forhånd at de skulle delta på konferansen. Men der var også Simens far, John Harald. Den eneste av de tre som ikke har vært aktiv i KrF. Han var med fra ungdommen av, men for noen år siden meldte han seg ut fordi han syns partiet var i ferd med å ta gal retning.

– Jeg ville meldt meg inn i partiet igjen om KrF hadde valgt rød side i november, sier han.

LES OGSÅ: Dragkamp om KrFs sjel

Inspirert av Knut Arild

John Harald er på konferansen primært for å bli inspirert av talerne, særskilt Knut Arild Hareide.

– Jeg ble veldig inspirert av talen han holdt i høst, av fokuset på menneskeverdet og innsatsen for de svake. At partiet skulle gå mot kjernen av velgerne, og ikke mot Frp og det de står for, sier han.

LES OGSÅ BERIT AALBORGS KOMMENTAR: Enighetskultur for fall

John Harald stilte opp på NRK før valget sammen med Rasmus Hansson – han stemte nemlig på De Grønne. Men hadde KrF valgt slik Knut Arild Hareide ville, hadde han funnet et parti han kunne identifisere seg sterkt med, sier han lørdag.

Kjell Magne Bondevik sier han selv var overraska over å se sønnen der lørdag.

– Ikke fraksjonisme

Simen Bondevik har vært svært tydelig på hva han mener og hvor han sto i veivalget. Han har også vært en pådriver for Drivkraft.

– Det er et fint sted for alle som ble engasjert og tent av det Knut Arild Hareide sa, et sted der vi kan komme sammen og bli inspirert, sier han selv om målet med konferansen.

LES OGSÅ: Mener nytt nettverk splitter

– Dere har blitt beskyldt for å drive fraksjonsvirksomhet og splittelse av partiet?

– Det er helt misforstått. Det er flere som har sagt til meg at de vurderte å melde seg ut av KrF etter møtet i november, men at det var Drivkraft som fikk dem til å bli. Vi samler engasjerte folk, og jeg håper folk blir i partiet, sier han.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk