Politikk

Ny regjeringsplattform kan bli lagt fram i midten av neste uke

Regjeringsforhandlingene mellom Høyre, Venstre, Frp og KrF er i sluttfasen, men fremleggelsen av en plattform kan la vente på seg til midten av neste uke.

Lørdag var det fortsatt aktivitet på Granavolden Gjæstgiveri på Hadeland, der forhandlingene har foregått. Det skal jobbes gjennom helgen i et forsøk på å komme til enighet om en regjeringsplattform, ifølge kilder NTB har snakket med.

Fredag ettermiddag meldte NRK at regjeringsplattformen trolig vil bli presentert på mandag, men etter det NTB erfarer, kan det komme til å drøye til tirsdag eller onsdag før plattformen blir lagt fram.

LES BERIT AALBORGS KOMMENTAR: Asyl- og innvandringspolitikken trolig øverst på listen over krevende kompromisser for Erna Solberg på Hadeland

Lite lekkasjer

Svært lite har lekket ut fra forhandlingene, som startet 2. januar og etter planen skulle ta mellom halvannen og to uker.

Når forhandlerne er blitt enige, skal sentrale politikere i alle de fire partiene samles fysisk for å gjennomgå plattformen og komme med sine råd. Både KrF og Venstre skal konsultere både landsstyret og stortingsgruppa. Høyre skal samle sentralstyret og stortingsgruppa, mens i Frp er det landsstyret som skal godkjenne plattformen. I alle de fire partiene står sentrale partifolk stand-by. Først etter denne runden blir plattformen kjent for offentligheten.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Politikk