Politikk

KrF refser regjeringens innsats mot overgrep

Det ligger så lite penger i regjeringens plan for å bekjempe vold og overgrep mot barn at den i realiteten er en hån mot tusener av berørte barn, mener KrF.

Med den omfattende overgrepssaken i Bergen som bakteppe krever partiet svar på hvorfor regjeringen ikke vil bruke langt mer penger på å bekjempe slike overgrep.

Regjeringens opptrappingsplan er et viktig tema for KrF også i de borgerlige budsjettforhandlingene som nå pågår på Stortinget.

– Solberg-regjeringens forslag til opptrappingsplan for å bekjempe vold og overgrep mot barn inneholder 176 millioner. Uten noe mer forpliktelser, og uten større mål om opptrapping, sa KrFs Kjell Ingolf Ropstad i Stortingets muntlige spørretime onsdag.

– Det er mildt sagt skuffende og etter min mening en hån mot de tusenvis av barna som lever med vold og overgrep hver eneste dag.

LES OGSÅ: Dette vil Tajik og Ap kreve av imamer

Med henvisning til planen spurte han barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) hvorfor hun «har valgt å gå imot det enstemmige vedtaket som Stortinget fattet».

– Historisk satsing

Horne viste til at regjeringen har levert en «historisk satsing» både på familievern, politi og skolehelsetjeneste.

– For første gang er det levert en forpliktende opptrappingsplan med fokus på forebygging, kunnskap og etterforskning, sa hun, og viste til de 176 millionene som er lagt inn i 2017-budsjettet.

– Det stopper ikke med det. I opptrappingsplanen er vi veldig tydelig på at den må følges opp, slo hun fast.

LES OGSÅ: – Historisk høy fallhøyde for Venstre

Horne understreket at Dark Room-saken har gått sterkt inn på henne.

– Det er så hjerteskjærende at man nesten ikke tror det er sant, sa Horne, og fastholdt at hun, i likhet med Ropstad, er bekymret for at det finnes mange barn og unge hjelpeapparatet ikke når fram til.

Ropstad frykter avsløringene bare er toppen av et isfjell. Han peker på undersøkelser som viser at det i hver eneste skoleklasse kan være to barn som er utsatt for vold eller overgrep.

Budsjettsak

De borgerlige budsjettsamtalene pågår for fullt på Stortinget, og KrF har ikke lagt skjul på at partiet vil ha økt satsing på kampen mot overgrep inn i 2017-budsjettet.

Etter det NTB forstår, er det en klar oppfatning i KrF om at saken i Bergen igjen har aktualisert partiets krav om å få trappet opp satsingen.

Konkret har KrF ikke bare krevd mer penger, men også mer øremerking og sterkere koordinering inn mot planen. Det handler om økte bevilgninger til barnehus, barnevern og familievern, og øremerkede midler til helsestasjoner og skolehelsetjenesten.

Foreløpig har budsjettkameratene brukt så mye tid på klimakonflikten at andre saker har havnet i bakleksen.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk