Politikk

Frp-Listhaug vitnet om egen strenghet

Sylvi Listhaug er landsmøte-stjerne. Møtte asylbarn i Hellas som ikke så «vitsen med å dra til Norge».

Innvandringsminister dyrkes som en helt på Frps landsmøte. Hun møter trampeklapp og stadige spørsmål om hun ikke kan stille opp på en «selfie».

I talen sin til landsmøtet ba hun delegatene se til Sverige for oppdage «hvor galt det kan gå».

– Jeg lover å stå på hver eneste dag for å unngå at det går så galt som i Sverige, sa hun og fikk massiv applaus.

LES OGSÅ: Tybring-Gjedde vil bruke kontantstøtte på militæret

Vitnet om at egen politikk virker

I uken som var ble det heftig debatt om bildene fra Middelhavet der Listhaug var avbildet i åpen sjø i overlevingsdrakt. I sosiale medier har mange stemplet hendelsen som usmakelig.

Overfor landsmøtet fortalte hun sine egne suksesshistorier fra ukens reise til Hellas. Hun vitnet selv om at politikken hennes virker:

– Signalene når ut nå også. I Aten møtte jeg en gutt på et asylmottak som sa at det var «ingen vits i å reise til Norge for der er det så strengt». En annen sa, «you are famous» og kom med en rekke spørsmål om innstrammingene.

– Så signalene når ut – til menneskesmuglere og mange andre. Det handler jo om ansvarlig politikk, sa Listhaug.

LES OGSÅ: Frp-Siv vil vrake lovhindre for bioteknologi

«Tørre møkka»

Under landsmøtet har hun sluppet nyheter fra den kommende integreringsmeldingen: Nyankomne til Norge skal ikke motta kontantstøtte de første fem årene.

– Man skal være på norskopplæring og arbeidspraksis og sørge for å bli selvforsynt i Norge. Det skal være full rulle med opplæring fra første dag. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å holde tilstrømningen nede, sa hun og avsluttet:

– Jeg lover å ikke gi meg på tørre møkka!

Landsmøtet skal søndag diskutere en resolusjon om enda strengere asyltiltak. Flere fylkeslag vil oppheve asylretten i flyktningkonvensjonen, si opp Schengen-avtalen og gi kommunene vetorett mot asylmottak og akuttmottak.

LES OGSÅ: Sivs farvel til gammeldagse Frp

Vedta Listhaug-pakken punkt for punkt

– Vi trenger ikke brede flertall. Vanlig flertall er godt nok for Frp, sa partiets hovedtalsmann på innvandringsfeltet, Helge André Njåstad.

Han er leder i Kommunalkomiteen på Stortinget. Den skal i ukene fremover jobbe frem enighet med innstrammingsforliket fra i fjor i bunn.

Men Njåstad viser nå kort: Han sier at Frp vil ha avstemning punkt for punkt når Listhaug-forslagene skal opp til behandling.

Partiveteran Carl I. Hagen tok i talen sin til orde for det samme:

– Da kan vi få glede i valgkampen neste år av de forslagene som Ap stemte ned, sa Hagen.

Les mer om mer disse temaene:

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk