Politikk

Rune Edvardsen i klinsj med lokal Frp-topp

Rune Edvardsen mener Norge er blitt kaldere under den blå regjeringen. Det provoserer Ingebjørg Godskesen.

– Jeg mener det har skjedd mye de seneste to årene der Norge har blitt kaldere. Vi er livredde for alt og alle. Jeg mener vi skal stå opp for rettferdighet på jorden, sier Edvardsen, som er leder for Troens Bevis Verdens Evangelisering, til lokalavisen Agder.

– Ingen innvandrere til Sarons dal

Stortingsrepresentant Ingebjørg Godskesen (Frp) fra Aust-Agder forstår ikke utspillet.

– Jeg har ikke sett at han har tatt inn en haug med innvandrere til Sarons dal. Jeg ser at han jobber i de landene det gjelder, og hjelper de med det de trenger, og det har jeg i grunn alltid beundret han for. Så den politikken Frp fører er egentlig den politikken han selv jobber frem, sier hun ifølge NRK.

LES MER: Rune Edvardsen i hardt vær etter Ap-støtte

Fikk kritikk for Ap-støtte

Da Edvardsen foran valget i 2013 gikk ut og uttalte at han støttet Arbeiderpartiet, fikk han mye kritikk. Senere viste det seg også at Troens Bevis opplevde en betydelig giverflukt etter utspillet.

Kritikken gjorde at han raskt gikk ut og beklaget at han hadde flagget sin Ap-støtte så tydelig.

«Så vil jeg per­son­lig be om til­gi­vel­se for at jeg har såret noen med mitt ut­spill om po­li­tisk stå­sted», skrev han i et nyhetsbrev til giverne.

LES MER: Melder om krise i oppgangstider

– Var nok kanskje litt feig

Nå trekker han seg litt på den formuleringen:

– For å være helt ærlig så var jeg nok kanskje litt feig som bakket litt ut, sier Edvardsen til Agder nå.

– Jeg tror at vi som ledere og troende skal være med å tilføre samfunnet vårt noen verdier. Vi bør si fra mye tydeligere.

LES MER: Hareide og Støre skal snakke om tro i Sarons dal

Politikere om tro i hverdagen

Onsdag kveld deltar Ap-leder Jonas Gahr Støre og KrF-leder Knut Arild Hareide på sommerstevnet i Sarons dal for å snakke «om hva troen betyr for dem i deres travle hverdag, og hvilken betydning de mener kristen tro har for landet vårt».

Statsminister Erna Solberg (H) var også invitert, men kunne ikke komme. Hun hilser imidlertid stevnedeltakerne i et intervju med misjonsbevegelsens blad:

«Jeg vil ønske dere lykke til i løpet av den uken dere møtes til diskusjon, samtaler og bønn. Dessuten håper jeg at alt det gode dere får igjen av en sånn uke bringer et godt nytt år – hele neste år.»

Annonse
Annonse

Mer fra: Politikk