Politikk

Bellona-lederen mener De Grønne er naive

Frederic Hauge mener Miljøpartiet De Grønne er for lite optimistiske til at ny teknologi kan bidra til å løse klimautfordringene.

Partiet har fosset fram på meningsmålingene de siste ukene og har et stadig voksende håp om plass på Stortinget. Men både Bellona og Natur og Ungdom er uenige i politikken deres, melder NRK.

– Vi ser ikke at de sier klart ja til vindkraft eller karbonfangst og -lagring. Det er en mangel på helhet i hvordan vi skal gjøre dette. Og jeg tror ikke vi kan spare oss ut av klimakrisen, sier Hauge.

LES OGSÅ: Dette vil Miljøpartiet De Grønne

Han synes partiet er naive og gammeldagse og sier miljøkampen heller må moderniseres ved å møte næringslivet på deres arena. Partiets førstekandidat i Oslo, Rasmus Hansson, kjenner seg ikke igjen i kritikken.

– Er det noe vi er, så er det teknologioptimister. Er det noe vi vil, så er det å drive fram og bruke moderne teknologi for å utvikle et bærekraftig samfunn. Spørsmålet er bare uenighet om detaljer, sier han.

LES OGSÅ: KrF vil ha dyrere bensin og diesel

Leder Silje Lundberg i Natur og Ungdom er uenig i MDGs skepsis til karbonfangst og elektrifisering av sokkelen.

– Dette handler om at man skal til et lavutslippssamfunn som er bedre og finere enn det samfunnet vi har i dag. Da trenger vi teknologiske løsninger som tar oss dit, sier hun til kanalen.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk