Politikk

2.000 underskrifter for KrFs bekjennelsesparagraf

Støtter kravet om at KrF-tillitsvalgte fortsatt må være bekjennende kristne.

Fredag fikk partileder Dagfinn Høybråten overlevert bunken med underskrifter. Initiativtakerne er en gjeng «grunnfjellvelgere» i KrF fra Aust- og Vest-Agder.

– Underskriftene kommer hovedsaklig fra folk på Sørlandet. Vi har også samlet støtte fra folk i Rogaland og andre deler av landet, forklarer en av initiativtakerne, John Fidjeland.

Positivt møte. Han synes møtet med Høybråten var svært positivt, selv om ble en kort seanse på tretti minutter. Fidjeland håper partiledelsen tar med seg budskapet om at mange KrF-velgere ønsker at bekjennelsesparagrafen blir med videre i KrF.

– Vi mener at kravet om at tillitsvalgte må være bekjennende kristne, er selve reklameteksten til KrF. Det er det som skiller KrF fra de andre partiene. Bekjennelsesparagrafen vil styrke partiet, den vil bringe KrF fremover, sier Fidjeland.

Bredt ut. Underskriftkampanjen skal ha fått støtte hos både voksne og unge. Ifølge Fidjeland har flere sentrale KrFU-ere på Sørlandet og i Rogaland støttet kampanjen.

– Vi mener underskriftskampanjen når bredt ut, og det er gledelig for oss. Vi representerer velgerne på en sterk og tydelig måte, sier han.

Limet. Bekjennelsesparagrafen er omtalt som «limet som binder Kristelig Folkeparti sammen». Likevel har et enstemmig strategiutvalg på åtte personer gått inn for å fjerne den. Strategiutvalgets leder Dagrun Eriksen mener den ikke fungerer godt nok.

– Det vi vet er at en bekjennende kristen ikke automatisk gir en KrF-er. Det er formålet vi må være forpliktet på, menneskeverdet, forvalteransvaret og nestekjærligheten, sa Eriksen da hun la fram strategiutvalgets forslag til ny bekjennelsesparagraf for KrF i fjor høst.

Feil medisin. Andre sentrale KrF-ere, som Aud Kvalbein, vil beholde bekjennelsesparagrafen. Hun tror kutt i troskrav vil føre til ytterligere nedgang på meningsmålingene og en svekking av partiet.

– Når strategiutvalgets leder går ut spesielt med bekjennelsesparagrafen før resten av konklusjonene, må det bety at utvalget anser denne paragrafen for å være partiets største problem. Det tror jeg er gal «diagnose». Derfor blir også «medisinen» deres er gal, sier Kvalbein.

29. april til 1. mai holder KrF sitt landsmøte. Da er det ventet at bekjennelsesparagrafen vil bli et hett debattema.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk