Må kaste mat for å friste kundene

Deli de Luca kaster mat for sju millioner kroner i året for å ha disker som bugner.

- Det er jo veldig trist å kaste mat. Men noen ganger samsvarer ikke økonomisk nytte og samfunnsnytte, sier Jarle Jensen som driver Deli de Luca-butikkene på Oslo S og Grünerløkka.
Publisert Sist oppdatert

Daglig leder for Deli de Luca, Thor Johansen, mener en gjennomsnittlig butikk i kjeden bør kaste fullt salgbare varer for rundt 20.000 kroner måneden. Ellers driver de dårlig forretning.

Blir varetrykket for lavt, tyder det på at du har for lite varer i hyllene. Og da vil omsetningen falle, sier Johansen til Handelsbladet FK.

Selger på å være lekker. For hele Deli de Luca-kjeden betyr det at man kaster mat for nærmere sju millioner kroner i året. Jan Ivar Fredriksen, leder for detaljhandelstudiet ved Handelshøyskolen BI, er enig i at denne kastingen trengs.

For å lese saken må du være abonnent

Bestill abonnement her

KJØP