Lista med nei-mat blir bare lenger

Forskere mener nordmenns ønske om å spise sundt stadig oftere tipper over.

– Vi ønsker å spise sunt og riktig, og stadig flere er på dietter som gjør det enklere å velge bort enkelte matvarer og ingredienser. Vi ser blant annet at listene over nei-ingredienser og nei-mat stadig blir lengre, sier Forsker Annechen Bugge ved Statens institutt for forbruksforskning (SIFO).

Nordmenns interesse for mat og sunt kosthold har medført en positiv endring i folks spisevaner. Eksperter roper likevel et lite varsku fordi folk kan få et for anstrengt forhold til mat.

Forsker Annechen Bugge ved Statens institutt for forbruksforskning (SIFO) har samlet tilgjengelig materiale om norske matvaner i en ny studie. Mye har endret seg de siste 10-15 årene:

– Jeg er gledelig overrasket over de endringene vi ser i nordmenns interesse for mat. Det er selvsagt bra at folk vil spise sunnere, men vi ser en tendens til at det tipper rundt og fører til et anstrengt forhold til mat, sier hun til NTB.

For å lese saken må du være abonnent

Bestill abonnement her

KJØP