– Spis insekter

...redd miljøet, sier forsker og frister med larvesjokolade.

– Smaken var ikke som vanlig mat. Ikke som kjøtt, grønnsaker eller frukt. Kanskje litt som cornflakes, sier Duyugu Tatar som fikk smake på larvequiche.
Publisert Sist oppdatert

Den nederlandske forskeren Arnold van Huis mener han har funnet ut hvordan fremtidens munner skal mettes. Vi må krysse vår mentale barriere og begynne å knaske insekter.

– Barn har jo ingen problemer med å spise insekter, sier van Huis til nyhetsbyrået Reuters.

Proteinrik kost. Professoren ved Wageningen universitet vil verve insektene inn i kampen mot klimaendringer. Insekter har et langt lavere karbonavtrykk enn kjøtt fra dyr. De inneholder dessuten mer proteiner per munnfull enn oksekjøtt, koster mindre å produsere og forbruker mindre vann.

For å lese saken må du være abonnent

Bestill abonnement her

KJØP