Innenriks

Kirkens Nødhjelp åpner eget kontor i Ukraina

UKRAINA: Kirkens Nødhjelp vil hjelpe flere som er rammet av krigen i Ukraina og oppretter et eget kontor i Kyiv i januar.

– Som et ledd i oppskaleringen av vårt eget arbeid, vil vi sammen med vår danske søsterorganisasjon, Folkekirkens Nødhjelp, åpne kontor i Kyiv 1. januar neste år. Sammen har vi som mål å hjelpe 330.000 av landets mest sårbare mennesker det kommende året, sier generalsekretær Dagfinn Høybråten i Kirkens Nødhjelp.

Organisasjonen har sammen med lokale partnere sørget for nødhjelp til 250.000 ukrainere. Det har spesielt rettet inn mot å skaffe folk rent vann, hjelp til ofre for kjønnsbasert vold og psykososial støtte.

– Samtidig med det store fokuset på våpenleveranser, er det helt vesentlig å minne om at 17.6 millioner mennesker, nær halvparten av Ukrainas befolkning, har behov for humanitær hjelp, sier Høybråten.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Innenriks