Nyheter

Helseministeren: – Dropp håndtrykket

Helseminister Ingvild Kjerkol ber folk slutte å håndhilse og gå tilbake til å hilse med albuen.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol på fredagens pressekonferanse. Foto: Terje Bendiksby / NTB

– Mange av oss har begynt å håndhilse igjen etter å ha brukt albue, hånd til hjertet, nikk og smil i halvannet år. Jeg vil nå oppfordre alle til å droppe håndtrykket og gå tilbake til den smittefrie måten å hilse på, sier helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) på en pressekonferanse fredag.

– Det koster oss lite, men det vil hindre spredning av smitte, sier hun.

Hun sier også at mange i disse dager ikke holder seg hjemme når de er syke.

– Det fører til at koronaviruset og andre virus sprer seg raskt i befolkningen. Det fører til stadig flere smittede, stadig flere syke og et stadig større press på helsetjenesten. Det kan i løpet av kort tid føre til at vi må innføre strengere nasjonale tiltak for å stoppe smittespredningen, sier Kjerkol.

– Nå må du holde deg hjemme når du er syk, sier hun.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter