Innenriks

1.000 personer i karantene i Lyngdal etter smitte ved Kristen videregående skole (KVS)

Fem elever ved Kristen videregående skole (KVS) i Lyngdal har testet positivt for korona. Til sammen 1.000 personer er satt i karantene.

Norge — De fem elevene har testet positivt på hurtigtester.

Kommuneoverlege Henriette Pettersen frykter et nytt større utbrudd kan være under oppseiling, skriver Lyngdal kommune på sine nettsider.

Ved skolen er det 250 internatboende elever. I tillegg er rundt 100 hjemmeboende elever satt i karantene. Det samme er 50 til 60 ansatte ved skolen.

– Nærkontakter til nærkontaktene er i ventekarantene, slik at et betydelig antall husstander er berørt av det antatte smitteutbruddet, opplyser kommunen.

Til Fædrelandsvennen sier kommuneoverlegen at over 1.000 er satt i karantene torsdag.

Alle elevene og lærerne ved skolen har torsdag blitt testet, og deres bevegelsesmønster kartlegges tilbake til 1. mars. Ifølge Lyngdal kommune vil trolig ikke testsvarene være klare før søndag eller mandag.

Flere av KVS-elevene har siste tiden vært utplassert ved bedrifter i Lyngdal, og mange elever har også vært på besøk i nabokommuner.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Innenriks