Innenriks

Hengt ut av Hege Storhaug - tipset politiet om hatefulle ytringer

HIJAB: Storhaug anklager NRK for å islamisere Norge fordi de har med pakistanske kvinner med hijab i et matprogram. Nå tar en av kvinnene til motmæle og varsler politiet: – Dette er ikke greit i Norge. Vi har kommet mye lenger.

– Personlig begynte jeg med sjal i år. Dette er ikke noe jeg har sagt så mye til offentligheten, men til mine venner. De skjønner at det er et valg jeg tok som 27-åring fordi jeg ville det. Det var ikke noen som krevde det eller forventet det. Det var mitt liv og mine valg. Jeg synes det er veldig rart at noen skal hate meg og komme med ytringer på internett på forskjellige sider fordi jeg gjør noe med mitt liv som jeg har lyst til, sier Amy Mir i et offentlig Instagram-innlegg søndag.

Sammen med moren og søsteren har Mir fra Stavanger deltatt i NRK-programmet Familiekokkene i høst.

Hege Storhaug skrev i november et innlegg på HRS hvor hun anklaget NRK for å drive med «islamisering» i Norge ved å la familien delta i programmet. Hun reagerte på at begge døtrene brukte det religiøse hodeplagget hijab, mens moren deres ikke gjorde det, og mente dette var et tegn på de unge kvinnene ikke har tilegnet seg en trygg, nasjonal identitet i Norge.

– Alt det der stemmer ikke, sier Mir, som ble fortvilet da hun oppdaget at Storhaug har stilt spørsmål ved hennes integrering og hennes verdier.

– Dette er ikke greit

På Facebook anklager Storhaug Mir for å ikke være norsk, og skriver: «For meg er ikke disse jentene pakistanske på noen måte, ei heller norske. De er islamiserte».

– Hvis det er noen der ute som kanskje opplever det samme: Man skal ikke akseptere hva som helst. Du kan anmelde folk til politiet, for dette er ikke greit i Norge. Det er ikke sånn vi vil ha det. Jeg er født og oppvokst i Norge. Jeg er nordmann og føler meg norsk. Jeg har ikke lyst at folk skal oppføre seg sånn, ikke i Norge. Vi har kommet så mye lenger. Vi er i 2020. Vær så snill, vær greie mot hverandre, sier Mir på Instagram.

Nå har Amy Mir tipset politiet om innlegget og hatefulle ytringer mot seg. Hun anbefaler andre som har blitt utsatt for trakassering på nett om å gjøre det samme, og viser til straffeloven paragraf 185 om hatefulle ytringer.

Den sier at man kan straffes med bøter og inntil tre år i fengsel for å true noen eller fremme hat på grunn av deres hudfarge, nasjonale eller etniske opprinnelse, religion eller livssyn.

Forsvares av arbeidsgiver

Mir er utdannet tømrer og turleder. Hun jobber for Den norske turistforeningen hvor hun blant annet kurser nye turledere. Daglig leder i Stavanger Turistforening, Preben Falck, publiserte mandag et innlegg til støtte for Mir, som han omtaler som en av deres beste turledere.

«Jeg kjenner Amy godt etter flere turer sammen til fots, på ski og i kajakk. Sjelden har jeg møtt noen, norskfødt eller ikke, med et slikt pågangsmot og vilje til å lære og å ta del i samfunnet», skriver Falck.

Videre skriver han at Turistforeningen er for alle.

«I naturen er vi alle like, uavhengig av hva du tror på, hvem du elsker eller hvordan du ser ut. Amys valg av hodeplagg er på ingen måte er noen trussel mot vår væremåte. Det er i 2020 fullt mulig å være en suksessfull moderne norsk kvinne som samtidig følger sin tro og familiens tradisjon. Nettopp dette er Amy et veldig godt eksempel på. Vi heier på alle som er som henne!»

Hege Storhaug avviser overfor NRK at hun har ytret seg hatefullt om Amy og familien. Tvert imot skriver hun fordi hun støtter frigjøringen av pakistanske kvinner.

– Det er forstemmende å se at NRK fremmer islamiseringen av Norge ved å eksponere personer som bruker hijab, inkludert programledere, sier Storhaug til NRK Rogaland.

Elisabeth Bergskaug

Elisabeth Bergskaug

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Innenriks